Xiaomi a dezvăluit Redmi Note 6 Pro, un nou best-buy pentru gama de buget

28.09.2018
Xiaomi a dezvăluit Redmi Note 6 Pro, un nou best-buy pentru gama de buget

Succesor pentru modelul Redmi Note 5 Pro, noul phablet preia multe din trăsăturile acestuia, cum ar fi chipsetul Snapdragon 636.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro se face însă remarcat prin câteva evoluţii interesante, începând cu ecranul de 6.26” decupat la partea de sus şi adăugarea unui sistem dual camera care ar trebui să ajute obţinerea unor auto-portrete cu mai multă impresie artistică.

Ecranul cu rată de aspect 19:9 suportă rezoluţia 2280×1080 pixeli şi este protejat sub un scut din sticlă minerală cu margini curbate 2.5D. La partea din spate, carcasa păstrează finisajele din metal şlefuit cu care ne-am obişnuiit, adaptate la un design unibody uşor modificat faţă de seria anterioară.

Camera foto duală are lentilele grupate pe verticală. Cele două obiective de 12MP + 5MP folosesc senzori optici cu dimensiuni a pixelilor de 1.4um şi lentile cu deschidere f/1.9, fapt ce indică performanţe foto mai bune decât la modelul Redmi Note 5 Pro. Camera frontală pune accent pe claritate, folosind un senzor optic de 20MP şi lentile f/2.0, asistat cu un obiectiv secundar de 2MP pentru aplicarea de efecte bokeh.

Lista dotărilor este completată cu un acumulator de 4000 mAh, conectivitate Wi-Fi AC şi Bluetooth 5.0, transmiţător infraroşu pentru funcţia de telecomandă. Procesorul octa-core inclus cu chipsetul Snapdragon 636 este ajutat cu 4GB memorie RAM, iar cei 64GB spaţiu de stocare intern pot fi suplimentaţi prin adăugarea unui card microSD.

Xiaomi pregăteşte şi o ediţie Redmi Note 6 Pro cu 128GB spaţiu de stocare şi 6GB memorie RAM, suficient chiar şi pentru cele mai gurmande aplicaţii de Android.

Redmi Note 6 Pro este livrat cu interpretarea Xiaomi a sistemului Android 8.1 Oreo, adaptată cu interfaţa MIUI şi un set de aplicaţii personalizat. Preţul de 215 dolari anunţat în Tailanda pentru varianta cu 4GB/64GB memorie este doar orientativ, în preţul plătit de cumpărătorii europeni urmând să se regăsească şi taxele de import, aplicabile bunurilor de provenienţă extra-comunitară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult