Xiaomi ar putea dezvolta procesoare proprietare pentru smartphone-uri

13.02.2017
Xiaomi ar putea dezvolta procesoare proprietare pentru smartphone-uri

În acest moment sunt doar doi producători mari de chipset-uri mobile pe piaţa de smartphone-uri cu Android, foarte puţine companii apelând la soluţii alternative sau chipset-uri proprietare. Apple, Samsung şi Huawei sunt singurii producători care preferă să îşi realizeze intern arhitectura procesoarelor, iar în curând Xiaomi ar putea apela la o strategie asemănătoare. Această mişcare s-ar putea dovedi a fi benefică pentru companie, putând în viitor să scape de costurile de producţie în plus adăugate de integrarea procesoarelor produse de alte companii.

Informaţiile vin de la Wall Street Journal care citează surse anonime, apropiate de operaţiunile Xiaomi. Momentan, compania chineză foloseşte chipset-uri Snapdragon de la Qualcomm pe modelele mai performante şi chipset-uri MediaTek pe modelele mid-range, însă dezvoltarea propriei soluţii ar putea să aducă de la sine câteva avantaje. Producţia şi implementarea noilor procesoare în smartphone-uri ar putea fi mai ieftină decât în cazul în care acestea sunt cumpărate de la alţi parteneri.

De asemenea, dezvoltarea de procesoare proprietare ar putea deschide calea către implementarea unor funcţii software speciale. Alţi producători au reuşit să implementeze inteligenţă artificială care învaţă comportamentul utilizatorilor, au implementat procesoare de imagine proprietare pentru realizarea de fotografii mai clare sau au mutat anumite procese pe nucleele care consumă mai puţină energie pentru îmbunătăţirea autonomiei. Xiaomi ar putea realiza funcţii similare, sau chiar capabilităţi noi, care să atragă clienţii către dispozitivele sale.

Cu siguranţă însă, chipset-urile Xiaomi nu sunt foarte aproape de lansare. Compania nu are foarte multă experienţă în domeniu, iar modelele de smartphone-uri pe care le va lansa în perioada imediat următoare vor fi mai mult ca sigur echipate cu chipset-uri Qualcomm şi MediaTek. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult