Xiaomi ar putea lansa cel mai puternic smartphone compact bazat pe Android

Xiaomi ar putea lansa cel mai puternic smartphone compact bazat pe Android

Oferind acelaşi nivel de performanţă ca modelul iPhone 6s , dar în formatul unui telefon cu ecran de 4.0”, iPhone SE a arătat că un smartphone puternic nu trebuie să fie neapărat mare, iar acum cei de la Xiaomi preiau exemplul lansând un smartphone cu ecran de 4.3” motorizat de chipsetul Snapdragon 820.

Informaţia rămasă deocamdată la stadiul de zvon este întărită cu o presupusă imagine de prezentare, surprinzând noul smartphone bazat pe sistemul Android.

În afara chipsetului produs de Qualcomm, pe lista specificaţiilor s-ar mai afla o cameră foto de 13 MP cu funcţie de stabilizare optică a imaginii, respectiv un ecran HD a cărui rezoluţie nu ar trebui să incomodeze, dată fiind diagonala de afişare. Configuraţia este completată cu un senzor de amprente, 32GB memorie internă şi 3GB memorie RAM, suficient pentru aplicaţiile actuale de Android.

Deocamdată fără un nume oficial, noul smartphone Xiaomi ar putea fi lansat cu un preţ de numai 275 dolari, nu mai târziu de luna iunie.

Citeste si iPhone SE vs. iPhone 6S: hardware puternic în carcasă mică

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult