Xiaomi Mi A3 ar putea fi primul telefon de buget cu senzor de amprentă sub ecran

22.03.2019
Xiaomi Mi A3 ar putea fi primul telefon de buget cu senzor de amprentă sub ecran

Tehnologia evoluează şi inevitabil, producătorii smartphone includ dotările întâlnite până acum doar la gama Premium şi în produse de buget, cum este Xiaomi Mi A3.

Potrivit descoperirilor făcute de membri ai forumului XDA-Developers, căutând în măruntaiele versiunii de Android livrată pe telefoane Xiaomi, compania va lansa cel puţin trei modele smartphone echipate cu tehnologia FOD (fingerprint-on-display). Dispozitivele existente deja la stadiul de prototip ar urma să fie din seria Android One, beneficiind de versiuni „curate” de Android.

Principalii candidaţi sunt modelele Xiaomi Mi A3 şi Xiaomi Mi A3 Lite, la care s-ar adăuga şi  o versiune destinată exclusiv pieţelor din China. Cele trei telefoane poartă numele de cod pyxis, bamboo_sprout şi cosmos_sprout,  însă detaliile concrete despre acestea sunt puţine.

 În afară de includerea în programul Android One, ştim doar că unul dintre dispozitive ar putea fi succesor pentru Xiaomi Mi 6X sau Xiaomi Mi 7X.

Cert este că lansarea de produse smartphone echipate cu senzor de amprentă sub pe ecran nu mai este atât de scumpă, fiind de aşteptat ca şi alţi producători să preia această dotare pentru modele din gama low cost. Deja, Samsung şi Oppo au inclus senzor de amprentă cu scanare optică pentru ultimele modele smartphone din gama mid range.

Momentan, din portofoliul Xiaomi doar modelele flagship Mi 8, Mi 9 şi smartphone-ul pentru gaming Black Shark 2 dispun de  ecrane OLED cu senzor de amprenta integrat, includerea în ecuaţie a telefoanelor din gama Redmi putând da o grea lovitură competiţiei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult