Xiaomi Mi Note 2: Snapdragon 821, 6 GB RAM şi display AMOLED la un preţ interesant

21.10.2016
Xiaomi Mi Note 2: Snapdragon 821, 6 GB RAM şi display AMOLED la un preţ interesant

Xiaomi pregăteşte anunţul noului său phablet de top, Mi Note 2, pentru săptămâna viitoare, însă ca de obicei, detalii despre acesta au ajuns pe internet deja pe căi neoficiale. Weibo, reţeaua de socializare din China este din nou sursa acestor informaţii, care prezintă lista principalelor caracteristici hardware ale noului telefon, cât şi preţul celor două versiuni care vor fi lansate în magazine.

Conform informaţiilor noi despre Xiaomi Mi Note 2, noul telefon va folosi un display QHD Super AMOLED cu diagonală de 5,7”, nu foarte diferit de cel folosit de Samsung pe modelul Galaxy Note7. Acesta va beneficia de un chipset Snapdragon 821 de la Qualcomm şi va fi disponibil în două configuraţii. Versiunea cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare va intra în ofertă ca model „de bază”, în timp ce clienţii interesaţi de varianta de top vor putea opta pentru un telefon cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare.

Ambele modele vor beneficia de suport de stocare foarte rapid UFS 2.0, cât şi de un sistem dual-camera pe partea din spate. Acesta va fi compus din doi senzori Sony: IMX318 de 23 megapixeli şi IMX378 de 12 megapixeli. Camera frontală beneficiază de asemenea de un senzor de rezoluţie înaltă, de 8 megapixeli. Xiaomi nu a făcut compromisuri nici la capitolul autonomie, integrând un acumulator de 4.100 mAh cu QuickCharge 3.0 în noul său phablet.

Conform zvonurilor, Xiaomi Mi Note 2 va porni de la preţul de 2.799 yuan în China (pentru varianta 4 GB RAM + 64 GB), adică aproximativ 415 dolari americani şi poate ajunge până la 2.999 yuan (445 dolari), pentru modelul de top (6 GB RAM + 128 GB). Evenimentul oficial de prezentare este stabilit pentru data de 25 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult