Xiaomi Redmi 5 şi Redmi 5 Plus, anunţate oficial

07.12.2017
Xiaomi Redmi 5 şi Redmi 5 Plus, anunţate oficial

Xiaomi completează oferta de telefoane cu design FullView, lansând două noi modele încadrate la gama entry-level. Redmi 5 şi Redmi 5 Plus vin echipate cu acumulatori de capacitate generoasă şi carcasă metalică.

Punând accentul pe maximizarea suprafeţei de afişare, Redmi 5 îngustează rama lăsată deasupra şi dedesubtul ecranului. Fără prea multe asămănări cu predecesorul Redmi 4, noul model păstrează senzorul biometric pe spatele carcasei, aliniat de această dată cu lentila camerei foto.

Xiaomi Redmi 5 pune la dispoziţie un ecran de 5.7” cu rată de aspect 18:9 şi rezoluţie HD+. Telefonul este motorizat de chipsetul Snapdragon 450, construit folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi echipat cu procesor octa-core la 1.8 GHz. Pentru echivalentul a 120/135 dolari în oferta magazinelor asiatice, cumpărătorii se aleg cu 2GB sau 3GB memorie RAM, respectiv 16GB sau 32GB memorie internă, expandabilă cu până la 128GB dacă ataşăm un card microSD. Lista dotărilor este completată cu o cameră foto de 12MP, cameră frontală de 5MP, conectivitate LTE, senzor de amprente şi acumulator de 3300 mAh.

Xiaomi Redmi 5 Plus face trecerea la un ecran de 5.99” cu rezoluţie FullHD+, respectiv un chipset mai puternic din gama Snapdragon 625 (procesor octa-core la 2GHz).

Redmi 5 Plus este disponibil în versiuni cu 3GB RAM/32GB memorie internă şi 4GB/64GB, la preţul de 150 şi 195 dolari.

Ambele modele vor putea fi achiziţionate în versiuni de culoare Black, Blue, Pink şi Gold, echipate cu versiunea Android 7.1.2 şi interfaţă MIUI, începând cu data de 12 decembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult