Xiaomi vine oficial în Europa şi Marea Britanie

04.05.2018
Xiaomi vine oficial în Europa şi Marea Britanie

Compania Xiaomi şi-a făcut un renume internaţional cu smartphone-urile sale performante la preţuri mici, iar în ultimii ani a devenit un adevărat inovator pe piaţa de dispozitive mobile, oferind design-uri din ce în ce mai îndrăzneţe, într-o piaţă saturată de telefoane similare la exterior. Compania s-a dezvoltat în ultimii ani către noi pieţe, lansarea produselor sale în India fiind un pas important, însă acum producătorul chinez se orientează către vest, Europa şi Marea Britanie fiind următoarele pe listă.

Compania a anunţat că în curând, produsele sale vor fi disponibile în Anglia. Primii parteneri confirmaţi sunt Three UK, operatorul telecom care aparţine conglomeratului CK Hutchison Holdings din Hong Kong şi lanţului de magazine A.S.Watson. Xiaomi încă nu a dezvăluit ce alte produse în afară de smartphone-uri vor ajunge în vest, însă în China sunt vândute şi televizoare, electrocasnice, laptop-uri şi camere de acţiune sub brandul său. Probabil că nu vor ajunge toate şi în Europa, însă acum că va exista o prezenţă oficială, nu vor exista prea multe piedici pentru importul de alte produse Xiaomi.

Prezenţa Xiaomi pe continentul european nu este tocmai nouă. Existau deja câteva magazine Mi Store în oraşe precum Barcelona, însă de acum produsele sale vor fi vândute şi în Austria, Danemarca, Irlanda, Italia şi Suedia prin magazinele 3 Group, cât şi în Olanda prin magazinele Fortress, Superdrug şi Kruidvat, care aparţin de A.S.Watson.

Chiar şi Tom Malleschitz, chief digital officer al Tree UK, sugerează că vor fi disponibile mai multe tipuri de dispozitive Xiaomi în magazine, pe lângă smartphone-uri:

„Am privit succesul Xiaomi de la distanţă şi suntem impresionaţi de gama largă de dispozitive conectate pe care o oferă. Parteneriatul va asigura că încă un brand de top va fi prezent în oferta noastră de smartphone-uri, lucru care deschide uşa către produse noi şi inovatoare pe care le vom putea oferi către clienţii Three în viitor.”

De asemenea, Xiaomi ţinteşte şi către piaţa din Statele Unite, cu o lansare la finalul lui 2018 sau începutul lui 2019. Având în vedere răspunsul americanilor la brand-uri precum Xiaomi şi ZTE, probabil că această lansare va fi puţin mai complicată decât în Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult