Xiaomi vrea să producă un telefon care se pliază doar parţial

18.03.2020
Xiaomi vrea să producă un telefon care se pliază doar parţial

Xiaomi a brevetat mai multe design-uri pentru telefoane pliabile în ultimele câteva luni şi chiar a prezentat un prototip la un moment dat, însă momentan compania nu s-a angajat să şi lanseze un astfel de dispozitiv. Cel mai nou brevet vine însă cu o idee extrem de ciudată: un telefon care se pliază doar parţial, în partea de sus. Motivul? Integrarea unui singur modul de camere, pe partea din faţă, iar pentru realizarea de fotografii normale (nu selfie-uri), ecranul poate fi pliat pentru a îndrepta camera în respectiva direcţie.

Această idee nu este tocmai „originală”, întrucât pare să fie foarte similară cu ceea ce a făcut ASUS anul trecut. ZenFone 6 a fost lansat cu un ecran complet şi o cameră foto rabatabilă, îndreptată spre partea din spate. Când era necesar un selfie, camera se muta pe partea din faţă. Soluţia s-a dovedit a fi elegantă, însă Xiaomi pare să complice extrem de mult lucrurile cu noua sa idee.

Practic, de fiecare dată când doreşti să realizezi o fotografie, va trebui să îndoi manual partea de sus a telefonului pentru a orienta camera spre spate. Mai mult, ecranul pliabil şi construcţia specială pentru acest tip de dispozitiv, nu serveşte niciun scop real. Practic, dacă acest dispozitiv va fi lansat, vei plăti mai mult pentru el decât pentru un telefon obişnuit care are camere pe ambele părţi.

Ideea dispozitivelor pliabile a fost până acum să reducă dimensiunile telefonului, în timp ce creşte dimensiunea ecranului. În cazul Xiaomi tehnologia de pliere pare să fie integrată mai mult „de fiţă” decât dintr-un motiv practic.

Desigur, înregistrarea unui brevet pentru un design nu înseamnă automat că vom vedea pe piaţă un produs care să beneficieze de această funcţionalitate. Xiaomi obişnuieşte să realizeze prototipuri sau tehnologii pe care să le prezinte în public, dar pe care nu le oferă obligatoriu spre vânzare. Un exemplu recent ar fi Xiaomi Mi MIX Alpha, telefonul cu ecran pe toate părţile telefonului, care rămâne momentan la stadiul de prototip.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult