Xperia XA Ultra: un smartphone gigant dedicat amatorilor de selfie-uri

17.05.2016
Xperia XA Ultra: un smartphone gigant dedicat amatorilor de selfie-uri

Sony a anunţat un nou membru al familiei de smartphone-uri Xperia X. Modelul care va debuta în această vară poartă numele Xperia XA Ultra şi va fi un dispozitiv cu ecran mare şi specificaţii mid-range dedicat amatorilor de selfie-uri, acesta oferind un senzor de dimensiuni mari pe partea din faţă. Se pare că toate smartphone-urile pe care Sony le va lansa în viitorul apropiat vor fi lansate sub brandul X, compania anunţând că a renunţat la seriile C şi M, după ce în luna martie a oprit seria Xperia Z.

Xperia XA Ultra vine cu un display gigant care măsoară 6” în diagonală, însă acesta păstrează rezoluţia Full HD (1920 x 1080 pixeli) a dispozitivelor mai mici din această gamă de smartphone-uri. Acesta are la bază un chipset mid-range MediaTek MT6755, capabil să ofere performanţă decentă pentru majoritatea funcţiilor uzuale şi este echipat cu 3 GB memorie RAM, deja standard pentru produsele din acest segment de piaţă. Spaţiul de stocare intern de 16 GB este cam mic pentru zilele noastre, însă Sony a integrat un locaş pentru carduri microSD, care poate adăuga până la 200 GB în plus.

Sistemul foto constituie atracţia principală a acestui model, acesta dispunând de acelaşi senzor de top cu rezoluţie de 21,5 megapixeli pe partea din spate şi un senzor gigant de 16 megapixeli pentru camera frontală. Aceasta nu vine doar cu rezoluţie mare, ci şi cu stabilizare optică, fiind al doilea smartphone care oferă această capabilitate după HTC 10, cât şi un blitz frontal pentru fotografii mai bune în condiţii de iluminare slabă.

Nu a fost anunţat un preţ pentru Xperia XA Ultra şi nici o dată de lansare finală, însă Sony a promis că va aduce telefonul în magazine cândva în luna iulie. Acesta va fi disponibil în culorile alb, negru şi „lime green” şi va oferi două zile de autonomie, graţie acumulatorului de 2.700 mAh.

Citeşte şi Xperia X: Sony schimbă abordarea pe piaţa de smartphone-uri [VIDEO]

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult