Xperia XZ2 este mai bine construit decât pare la prima vedere [VIDEO]

11.05.2018
Xperia XZ2 este mai bine construit decât pare la prima vedere [VIDEO]

Telefoanele Sony Xperia din trecut nu erau doar în urmă cu design-ul, păstrând acelaşi aspect exterior pentru mai bine de cinci ani, ci şi cu procesul de construcţie, aceste dispozitive fiind mult mai puţin rezistente la şocuri decât modelele concurente. Odată cu Xperia XZ2, Sony pare să fi găsit în sfârşit balansul de design modernizat şi o construcţie solidă, telefonul putând fi comparat acum din toate punctele de vedere cu jucătorii mai mari din piaţă.

Xperia XZ2 de la Sony a ajuns pe mâinile lui Zack Nelson de la JerryRigEverything, astfel fiind supus celui mai „brutal” test de anduranţă de pe internet. Telefonul a fost zgâriat, îndoid şi ars, în încercarea de a vedea care sunt limitele materialelor din care este realizat. Din fericire, telefonul a ieşit în mare parte neafectat din această „probă de foc”.

Sony a apelat la sticlă Gorilla 5 de la Corning, care acoperă atât partea frontală, cât şi întreaga parte din spate. Acest model de sticlă este mult mai rezistent decât ceea ce a folosit Huawei de exemplu pe P20, rezistând la îndoituri chiar şi după ce a fost zgâriat. Întreaga ramă şi butoanele de pe aceastea sunt realizate din metal, în timp ce majoritatea elementelor precum blitz-ul camerei, camera frontală şi logo-urile sunt ascunse în spatele panourilor de sticlă, deci nu se vor zgâria foarte uşor.

Nu în ultimul rând, display-ul IPS pare să fie un avantaj, întrucât acesta nu poate fi stricat uşor atunci când este expus la temperaturi mari. În timp ce ecranele OLED rămân cu semne permanente în cazul în care sunt expuse la o flacără deschisă, cele LCD îşi revin complet după câteva secunde.

Se pare că Sony şi-a făcut temele bine atunci când vine vorba despre construcţia noilor dispozitive Xperia XZ2, însă în continuare nu pare să fi ajuns din urmă alte companii, care deja au trecut la un alt design, cu decupaje în display şi un corp mai mic şi mai subţire. În cazul în care design-ul nu este aşa important şi vă interesează să aveţi unul dintre cele mai rezistente dispozitive de pe piaţă, Xperia XZ2 nu este o alegere tocmai rea.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult