Zenith, Accord şi Rio – primele telefoane HTC cu Windows Phone 8

22.06.2012
Zenith, Accord şi Rio - primele telefoane HTC cu Windows Phone 8

A trecut puţin timp de la anunţarea sistemului de operare Windows Phone 8 şi iată că avem deja informaţii despre primele telefoane mobile care-l vor implementa. Din păcate, Microsoft a decis că actualele terminale ce rulează Windows Phone 7.5 nu vor fi compatibile cu el. Aşa se face că o sursă a celor de la TheVerge.com a dat detalii despre primele terminale HTC ce vor rula Windows 8: Zenith, Accord şi Rio.

HTC Rio va fi mezinul primei serii cu Windows Phone 8 a producătorului. El va rula sistemul de operare pe un ecran de 4” cu rezoluţie de 480×800 pixeli. Camera foto cu senzor de 5 MP va putea înregistra 720p. Cantitatea de memorie RAM din dotare este de 512 MB, iar chipset-ul Qualcomm MSM8227 face parte din proaspăta serie Snapdragon S4 Plus.

Primele telefoane cu Windows Phone 8 vin la toamnă

HTC Accord va fi un model intermediar, dotat cu un ecran HD de 4.3”, de tip Super LCD 2. Camera de pe spate, cu senzor de 8 MP, va putea înregistra video 1080p de data aceasta. Chipset-ul cu procesor dual core va fi ajutat de 1 GB RAM, iar conexiunea 3G este cotată cu viteze HSPA+ de 42 Mbps. HTC Rio şi HTC Accord sunt aşteptate în luna octombrie.

HTC Zenith va fi topul de gamă din noua serie. El va veni cu un ecran HD de 4.7” şi aceeaşi cameră foto de 8 MP de la Accord. Pentru a avea un avantaj şi mai evident faţă de modelul de mijloc, producătorul îl va dota cu un chipset Qualcomm cu procesor quad core. Se presupune că Zenith şi Accord vor putea fi comparate cu actualele One X şi One S din punct de vedere al poziţionării în piaţă. HTC Zenith este aşteptat în Q4 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News