ZTE Axon 10 Pro 5G este primul smartphone 5G din oferta companiei

26.02.2019
ZTE Axon 10 Pro 5G este primul smartphone 5G din oferta companiei

Aşteptat şi în magazinele europene spre jumătatea acestui an, ZTE Axon 10 Pro 5G ar putea fi una dintre soluţiile cu preţ ceva mai accesibil, puse la dispoziţia amatorilor de telefoane 5G.

În mod cert, noul Axon 10 Pro 5G este un upgrade semnificativ pentru modelul Axon 9 Pro de anul trecut. Potrivit zvonurilor încă neconfirmate oficial, ZTE a redus mult din „bretonul” inspirat de la iPhone X şi a mutat senzorul de amprente sub ecran. Cu mai mult spaţiu de afişare disponibil pe verticală, diagonala de ecranului creşte de la 6.21” la 6.47”, panoul de tip AMOLED având acum rezoluţie efectivă de 2340×1080 pixeli.

La interior, ZTE Axon 10 Pro 5G ascunde o pereche formată din chipsetul Snapdragon 855 + modemul Qualcomm X50 pentru conectivitate 5G. Configuraţia este ajutată cu 6GB memorie RAM şi include 128GB spaţiu de stocare.

Pe lista dotărilor s-ar putea afla un sistem triple camera cu lentile wide şi ultra-wide, în esenţă oferind două niveluri de zoom optic. Dacă ne luăm după decupajul tip picătură aplicat ecranului, camera frontală ar trebui să aibă o singură lentilă şi senzor optic de mai bună calitate.

Potrivit unor surse apropiate companiei, ZTE colaborează deja cu opt operatori de telefonie mobilă, ZTE Axon 10 Pro 5G urmând să fie parte din oferta iniţială de telefoane 5G. Din păcate, preţul la vânzare şi calendarul de lansare nu este cunoscut, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult