ZTE Axon 7: un nou flagship din China bazat pe Snapdragon 820

16.05.2016
ZTE Axon 7: un nou flagship din China bazat pe Snapdragon 820

 ZTE a anunţat seria de smartphone-uri premium Axon în urmă cu aproape un an, în cadrul târgului IFA 2015 din Berlin. În ciuda faptului că nu a adus pe piaţă Axon 2, 3, 4, 5 sau 6, compania pregăteşte lansarea modelului Axon 7. Nu este tocmai clar de ce a fost ales acest nume, mai ales dacă luăm în calcul lista de caracteristici hardware, care nu sugerează că avem de a face cu un dispozitiv cu display de 7”. Primele Informaţii şi imagini cu telefonul au fost deja scăpate pe internet şi descriu un urmaş interesant pentru modelul Axon de anul trecut.

ZTE pregăteşte un smartphone care să concureze cu majoritatea modelelor flagship de pe piaţă. Axon 7 este construit în jurul unui display de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), chipset quad-core Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. În termeni hardware, acesta este comparabil cu LG G5, Samsung Galaxy S7 şi HTC 10, diferenţele între ele fiind mai degrabă forma exterioară şi interfaţa personalizată de fiecare companie în parte.

Noul Axon 7n de la ZTE va fi echipat cu o cameră foto de 20 megapixeli, care însă nu va folosi focalizare laser, asemeni altor concurenţi. Aceasta va beneficia însă de un blitz dual-tone, în timp ce camera frontală va putea realiza fotografii la 8 megapixeli. Acumulatorul de 3140 mAh nu este tocmai ieşit din comun de mare pentru un dispozitiv de acest gen, însă oferă capacitate mai mare decât unii concurenţi şi ar trebui să fie de ajuns pentru minimum o zi de utilizare normală.

ZTE anunţă de obicei smartphone-uri pentru piaţa din China, însă multe dintre modelele sale ajung şi în magazinele din Europa şi Statele Unite. Este greu de intuit dacă Axon 7 va fi disponibil pentru comandă în România, iar momentan preţul este un mister complet. Vom afla mai multe despre acest model pe data de 26 mai, va avea loc evenimentul oficial dedicat acestuia.

Citeşte şi ZTE Axon 2: un nou flagship chinezesc bazat pe Snapdragon 820

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult