Samsung ar putea lansa Galaxy A10 în viitorul apropiat, primul său telefon cu senzor de amprentă în display

24.12.2018
Samsung ar putea lansa Galaxy A10 în viitorul apropiat, primul său telefon cu senzor de amprentă în display

La sfârşitul verii, Samsung a dezvăluit că tehnologia sa de ultimă oră va fi testată mai întâi pe smartphone-uri mid-range şi abia apoi va ajunge pe dispozitivele sale de top. Până în prezent, compania s-a ţinut de promisiune, lansând atât Galaxy A7 şi Galaxy A9 cu sisteme triple şi quad-camera şi mai recent Galaxy A8s, cu sistem triple camera şi ecran perforat. Se pare că următorul pas înaintea lansării lui Galaxy S10 este Galaxy A10, care va fi primul telefon al companiei cu senzor de amprentă sub display.

Există multe zvonuri în ultima perioadă care vorbesc despre utilizarea unui senzor sub display pentru citirea amprentei pe Galaxy S10, însă acesta ar putea să nu fie primul model al companiei echipat cu această tehnologie. Conform unui leaker din China care a mai oferit în trecut informaţii neconfirmate despre alte dispozitive nelansate, Modelul Galaxy A10 de la Samsung va fi lansat în curând, cu senzor de ampentă sub display. Nu este însă clar dacă acesta va folosi un senzor optic sau unul cu ultrasunete.

Acelaşi cont sugera în urmă cu câteva săptămâni că Galaxy A10 va fi şi primul model „mid-range” care va fi echipat cu un hardware de top din generaţia precedentă: Snapdragon 845. Astfel, Samsung ar putea avea pe piaţă modelul Galaxy S10 cu Snapdragon 855/Exynos 9820, cât şi un model nou, cu Snapdragon 845, care să înlocuiască în ofertă Galaxy S9, dar care oferă acces la tehnologie nouă precum posibilitatea de a debloca telefonul printr-un senzor de amprentă în display.

Momentan avem prea puţine  informaţii despre Galaxy A10 pentru a le da prea multă credibilitate, mai ales că acestea vin momentan dintr-o singură sursă, care nu poate fi verificată. Aceste informaţii sunt în acest moment doar zvonuri şi speculaţii, deci nu ar trebui să ne mirăm dacă se dovedesc a fi false. Totuşi, strategia Samsung pare să funcţioneze, compania adăugând în portofoliul său multe tehnologii noi pe care concurenţa din piaţă le-a implementat mult mai greu. Senzorul de amprentă în display ar fi ultimul pas către testarea funcţiilor care vor fi integrate pe modelele Galaxy S10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult