Samsung Display Co. – cel mai mare fabricant de ecrane din lume

02.04.2012
Samsung Display Co. - cel mai mare fabricant de ecrane din lume

Samsung a finalizat procesul de separare a diviziei de ecrane LCD, aceasta luând forma unei companii separate cu 20.000 de angajaţi, ce poartă numele Samsung Display Co.

Samsung Display Co.

Compania nou creată încorporează fosta divizie Samsung de ecrane LCD, la care se va adăuga în curând şi divizia Samsung Mobile Display, responsabilă de producerea ecranelor cu tehnologie OLED.

Cele două divizii vor funcţiona în paralel sub conducerea noi companii, dar pe termen lung eforturile vor fi concentrate pentru promovarea şi îmbunătăţirea ecranelor cu tehnologie OLED, considerate superioare faţă de cele LCD.

Samsung doreşte promovarea ecranelor cu tehnologie OLED

Ca şi producător de ecrane LCD, Samsung a înregistrat vânzări uriaşe în 2011, de aproximativ 20.1 miliarde dolari. Chiar şi aşa, preţurile în scădere abruptă şi vânzările diminuate pe piaţa de televizoare LCD au dus în cele din urmă la încheierea anului pe minus, compania înregistrând pierderi de 665 milioane de dolari. Prin urmare, separarea diviziei de ecrane LCD şi apoi unirea cu ramura de ecrane OLED sub umbrela unei companii separate a fost considerată un pas necesar, menit uşureze redistribuirea resurselor pentru promovarea şi în cele din urmă tranziţia la tehnologii mai noi.

În prezent, Samsung deţine 100% din acţiunile Samsung Display Co. şi 64.4% din acţiunile Samsung Mobile Display, restul fiind deţinute de către Samsung SDI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult