Samsung pariază pe Micro-LED, ca alternativă şi posibil înlocuitor pentru tehnologia OLED

12.02.2018
Samsung pariază pe Micro-LED, ca alternativă şi posibil înlocuitor pentru tehnologia OLED

Capabile să consume cu 50% mai puţină energie decât alternativele OLED reglate la acelaşi nivel de luminozitate, ecranele Micro-LED ar putea ajunge cândva şi în echiparea dispozitivelor smartphone.

Deocamdată, Samsung rezervă această tehnologie pentru produsele de mari dimensiuni, cum este prototipul numit „The Wall”, un ecran cu diagonală 146” menit a fi desfăşurat pe întregul perete. Deşi implementarea actuală este considerabil mai scumpă decât soluţiile OLED/LCD, Samsung doreşte să îmbunătăţească tehnologia şi face un prim pas în această direcţie achiziţionând pentru suma de 16.83 milioane dolari chip-uri LED furnizate de o companie asiatică numită Sanan Optoelectronics. Indirect, Samsung admite că nu poate fabrica în mod eficient chip-uri Micro-LED apelând la fabricile proprii, însă situaţia s-ar putea îmbunătăţi anul viitor.

Deocamdată, Samsung pare că va lansa „The Wall”, primul televizor cu tehnologie Micro-LED, înainte de finalul acestui an. Pe termen ceva mai lung, îmbunătăţirea procesului de fabricaţie pentru obţinerea unui cost de producţie competitiv şi avantajele tehnologiei Micro-LED în privinţa consumului de energie ar putea determina abandonarea treptată a soluţiilor OLED folosite cu modele smartphone de la gama high-end, îmbunătăţind semnificativ autonomia bateriei. În plus, ecranele micro-LED ar putea avea o durată de viaţă mult mai mare decât cele OLED şi sunt mai puţin predispuse la deteriorare prin efectul „burn in”, cauzat de afişarea îndelungată a unor imagini statice sau elemente de interfaţă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult