Sony va debuta anul viitor în piaţa de televizoare OLED

08.12.2016
Sony va debuta anul viitor în piaţa de televizoare OLED

După ce Samsung a renunţat la propria gamă de televizoare OLED, opţiunile pentru potenţialii cumpărători s-au restrâns la producătorul LG, singurul care mai are în ofertă modele UHD TV cu tehnologie OLED.

Însă potrivit dezvăluirilor făcute de CEO-ul OLED Association, Barry Young, Sony va livra anul viitor cel puţin două modele de televizoare OLED, având diagonale de 55” şi 65”, respectiv preţuri de 1999 dolari şi 2999 dolari. Deşi costisitoare, noile modele Sony OLED TV sunt totuşi mult mai accesibile decât unele produse OLED TV cu diagonale similare oferite de alţi producători. Spre exemplu, modelul Panasonic TX-65CZ952 a fost lansat în Marea Britanie cu preţul de 8000 lire sterline.

Ţinând cont de faptul că Sony va folosi pentru noile televizoare panouri OLED furnizate de LG, este de aşteptat să vedem reduceri similare de preţuri şi în oferta LG de televizoare OLED.

Potrivit sursei citată, LG va livra către Sony panouri pentru televizoare OLED din Q2-2017, urmând ca vânzările de televizoare OLED Sony să înceapă după jumătatea anului. Probabil, mai multe informaţii şi demonstraţii live cu noile modele de televizoare Sony OLED vom găsi la expoziţia CES 2017, cu începere din data de 4 ianuarie 2017.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult