Televizoarele smart: ce sunt acestea şi ce anume le face smart

26.08.2019
Televizoarele smart: ce sunt acestea şi ce anume le face smart

Este destul de dificil în ultimul timp să găseşti pe rafturile magazinelor online sau de specialitate un televizor ce nu este smart. Televizoarele smart au început să se comercializeze în 2015 şi de atunci au acaparat piaţa, punând monopol pe întreaga industrie a televizoarelor. Nu există companie producătoare de televizoare care să nu producă, mai nou, şi televizoare smart. Acestea au început să fie extreme de variate, utilizând tehnologii diferite, având mărimi diferite şi preţuri direct proporţionale cu specificaţiile televizorului. Şi până la urmă ce face un televizor smart? Iată mai jos câteva caracteristici specifice televizoarelor smart:

Conexiunea la internet

Principala caracteristică ce face un televizor smart este conexunea la internet. Orice tip de televizoare smart se conectează la internet fie printr-un port, fie prin Wi-Fi. Este posibil ca pentru modelele mai vechi de televizoare smart să fie nevoie de un adaptor pentru a se conecta la Wi-Fi. Această funcţie de Wi-Fi îţi permite să te conectezi la internet de oriunde din casă fără a mai fi nevoit să foloseşti cabluri. Internetul este necesar pentru utilizarea diferitelor aplicaţii de streaming de videoclip-uri, filme sau seriale şi pentru a utiliza chiar şi browser-ul.

Aplicaţiile

Un televizor smart vine dotat cu o platformă şi un magazin de aplicaţii preinstalat pentru a putea descărca fie noi aplicaţii, fie update-uri ale acestora şi ale soft-ului televizorului. Fiecare platformă este diferită de la un producător la altul şi vin la rândul lor cu aplicaţii diferite menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorului cu televizorul său. Aceste aplicaţii funcţionează folosind internetul, deci o conexiune bună este absolut necesară. Există televizoare smart la eMAG dotate până şi cu cameră foto ce poate fi utilizată împreună cu o aplicaţie de video-conferinţe, pentru apeluri.

Comenzi vocale

Interfaţa televizoarelor smart este, de obicei, gândită în aşa fel încât să fie intuitivă, să poată fi folosită cu uşurinţă de oricine fără a avea nevoie de prea multe instrucţiuni. Dar pentru momentele în care pur şi simplu nu vrei să butonezi sau să cauţi anumite setări există comenzile vocale. Poţi cu ajutorul acestora să închizi sunetul, să opreşti televizorul, să deschizi anumite aplicaţii, să vizionezi un anumit serial sau film. Versiunile mai noi de televizoare smart vin dotate cu un asistent vocal care are acces la o bază informaţională mult mai mare. Folosind un astfel de asistent, nu numai că îţi va permite să spui televizorului ce să facă, dar vei putea căuta informaţii online sau vei putea sincroniza conturile tale în aşa fel încât să primeşti informaţii şi pe televizor. Ţinând cont de faptul că nu toate platformele au comenzile vocale atât de precise, iar microfoanele încorporate nu sunt mereu cele mai performante, este nevoie de puţină răbdare la început. Sunt televizoare smart ce nu vin însă cu această funcţie de comenzi vocale, dar pe care o puteţi accesa dacă instalaţi o aplicaţie pe smartphone.

Tehnologia este menită să ne simplifice traiul şi activităţile zilnice. Fie că vorbim despre telefoane sau televizoare smart, asupra acestora se lucrează în mod constant şi evoluează pentru a ne oferi nouă, consumatorilor, cea mai bună experienţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News