De unde vine denumirea de „Black Friday”

06.11.2017

An de an oamenii strâng bani pentru a-şi cumpăra produse la reducere de Black Friday. Dar foarte puţini sunt cei care ştiu de ce este numit aşa acest eveniment. Termenul „Black Friday” a fost folosit pentru prima dată în anul 1869.

Atunci, doi investitori – Jay Gould şi Jim Fisk – au manipulat preţul aurului şi au generat un crah financiar. Bursa a scăzut cu 20% într-o zi, iar preţurile la unele cereale au consemnat un declin de 50%. Crah-ul s-a petrecut într-o zi de vineri, numită „Black Friday”.

Abia în 1950 termenul a început să fie folosit de poliţia din Philadelphia pentru cele 24 de ore de reduceri de după Ziua Recunoştinţei, când cete de oameni se înghesuiau în magazine pentru a cumpăra produse la preţ promoţional.

Cel mai mare magazin online din România, eMAG, a anunţat că în acest an va organiza Black Friday pe 17 noiembrie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult