ICEE.fest 2017. Meagan Lopez, NYT: Nu vom afişa niciodată reclame care acoperă ecranul sau mută conţinutul; Nu cred că jurnaliştii pot fi înlocuiţi de roboţi

19.06.2017

The New York Times nu va afişa niciodată reclame agresive, care acoperă tot ecranul şi se situează între cititor şi conţinut, a declarat, într-un interviu acordat Go4it la ICEE.fest 2017, Meagan Lopez, Global Digital Business Director la celebra organizaţie media.

 

Aceste reclame au determinat foarte mulţi utilizatori de internet să instaleze pe dispozitivele lor programe de tip adblock. Lopez crede că acesta este un avertisment venit din partea utilizatorilor: „Trebuie să devenim mai buni în ceea ce priveşte publicitatea pe care o livrăm, iar programele de tip adblock sunt un avertisment”.

 

NYT, o organizaţie cu o reputaţie excelentă şi peste 160 de ani de tradiţie, nici nu are nevoie să apeleze la astfel de formate de publicitate. Potrivit lui Lopez, The New York Times are peste 3 milioane de abonaţi care plătesc pentru accesul online la conţinutul furnizat de publicaţie. Însă s-a văzut că nu orice organizaţie media poate trece la un astfel de model de business pe internet. Nume mari au renunţat la aşa numitele paywall-uri. Aşa că am întrebat-o pe Lopez ce calităţi trebuie să ai, ca organizaţie media, pentru a putea face acest pas. 

În primul rând, conţinutul trebuie să fie foarte bun, potrivit lui Lopez. Apoi este important să ai o voce unică, care respectă adevărul şi faptele. Contează foarte mult şi să ai o echipă suficient de mare, care să poată genera subiecte importante, precum cele de investigaţie, care necesită timp pentru a fi realizate. NYT are aproape 2.000 de jurnalişti şi fotografi.

 

În cea de a doua parte a interviului Lopez ne-a vorbit despre modul în care NYT foloseşte inteligenţa artificială pentru a personaliza conţinutul livrat către cititori. Întrebată dacă există pericolul ca jurnaliştii să îşi piardă locurile de muncă din cauza roboţilor, Meagan Lopez a răspuns: „Nu, nu cred că roboţii vor fi capabili să priceapă unele nuanţe şi să pună întrebările potrivite la sfârşitul zilei. Va exista probabil un mix, dar nu cred că roboţii vor înlocui vreodată jurnaliştii”.

 

Puteţi vedea interviul complet pe care ni l-a oferit Meagan Lopez la ICEE.fest în clipul ataşat. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult