O firmă produce cravate din pânză de păianjen

13.03.2017

Un startup tehnologic, Bolt Threads, a lansat primul accesoriu vestimentar din lume – o cravată – care este realizat din acelaşi material cu care păianjenii îşi ţes pânzele. Mătasea a fost obţinută într-o fermă din Madagascar cu ajutorul unor microorganisme.

 

Iniţial, materialul (aproximativ 24 de metri) a fost produs cu ajutorul păianjenilor, dar după o vreme aceştia au trecut la canibalism aşa că s-a căutat o altă soluţie.

Sunt necesare, în acest moment, 60 de zile pentru a fi produs materialul necesar pentru o cravată, care costă 314 dolari.

 

Bolt Threads nu este singura companie care foloseşte acest material pentru articole vestimentare. Compania japoneză Spiber se pregăteşte să lanseze jacheta „Moon Parka”, care va costa 1.000 de dolari. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult