US Navy lucrează la primul submarin imprimat 3D. Acesta va fi folosit şi de către luptătorii SEAL

02.08.2017

Prima carenă de submarin realizată cu ajutorul unei imprimante 3D a fost livrată către US Navy. Pentru acest proiect, marina americană a colaborat cu Oak Ridge National Laboratory.

 

Submersibilul va fi folosit în viitor pentru a plasa în ocean senzori şi alte echipamente, dar şi pentru a transporta în secret unităţile de elită, precum SEAL, acolo unde este nevoie.

 

Numit OMTD (Optionally Manned Technology Demonstrator), vehiculul subacvatic are o lungime de 9,14 metri şi un diametru de 1,7 metri. Primele submarine de acest fel vor fi testate de US Navy peste doi ani.

Motivul pentru care US Navy a apelat la tehnologia de imprimare 3D îl reprezintă costul redus. Carena pentru OMTD a fost realizată în doar patru săptămâni şi a costat 60.000 de dolari. O carenă tradiţională pentru un SEAL Delivery Vehicle costă între 600.000 şi 800.000 de dolari, iar construcţia durează 3-5 luni.

 

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult