LG VR 360 şi 360 Cam: două accesorii scumpe pentru G5

24.03.2016
LG VR 360 şi 360 Cam: două accesorii scumpe pentru G5

Strategia LG de anul acesta este să lanseze un smartphone puternic, pe care să îl poţi îmbunătăţi după bunul plac. G5 nu primeşte însă doar diverse module care se ataşează de conectorul din partea de jos, ci şi două accesorii de sine stătătoare: o cască pentru realitate virtuală şi o cameră video care filmează la 360 de grade. Cu toţii ne-am întrebat cât vor costa aceste gadget-uri de la LG, însă abia acum am aflat răspunsul.

Atât LG 360 Cam, cât şi LG VR 360 au fost listate pe în oferta magazinului B&H, specializat în comercializarea de echipamente foto şi video. Se pare că cei interesaţi să filmeze materiale la 360 de grade şi cei care doresc să experimenteze realitatea virtuală pe noul LG G5 vor trebui să scoată din buzunar 199 de dolari pentru fiecare dintre aceste accesorii. Preţul este cel puţin curios, având în vedere capabilităţile celor două dispozitive.

LG 360 Cam foloseşte două obiective pentru a realiza filmări la 360 de grade, însă capabilităţile sale sa nu sunt tocmai indicate pentru astfel de materiale. Cu o rezoluţie maximă de 2560 x 1440 pixeli, filmările la 360 de grade vor oferi o calitate slabă în comparaţie cu alte soluţii de pe piaţă care filmează deja în 4K.

De asemenea, headset-ul LG VR 360 este mai scump decât soluţia Samsung, Gear VR, iar capabilităţile sale sunt limitate. Deşi nu foloseşte telefonul pe post de display, rezoluţia de 960 x 1080 pixeli pentru fiecare ochi nu sugerează o calitate ridicată a imaginilor, iar designul lasă lumina din exterior să pătrundă în zona lentilelor. Nu în ultimul rând, conectarea la telefon se face cu un cablu, o soluţie nu tocmai elegantă.

Vom vedea însă în luna viitoare dacă LG a făcut alegeri bune în legătură cu accesoriile pentru G5. Telefonul va fi lansat pe 1 aprilie, iar întreaga gamă de accesorii este programată să apară în lunile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult