Pong printre pixuri şi documente

08.12.2006
Pong printre pixuri şi documente

Pong. Nu primul, dar probabil cel mai longeviv joc electronic din istorie primeşte în continuare noi îmbunătăţiri. Ultima dintre ele îi aparţine unui vizionar, pe numele său lui Moritz Waldemeyer. Acesta a adus interactivitate jocului Pong, cam în acelaşi fel cum o fac controller-ele consolei Nintendo Wii. Prin montarea pe o masa a unei benzi touchpad, bazată pe tehnologia de control al cursorului prezentă la notebook-uri, şi proiectând imaginea tot pe masă prin intermediul unor LED-uri, Moritz a creat Pong-ul secolului XXI. Imaginea alăturată vorbeşte de la sine.

Pong

Creaţia a fost prezentată recent la Londra în cadrul unei galerii de artă interioară, iar succesul a fost ca şi garantat. Totuşi, proiectul se află încă în stadiul de concept. Dacă va intra însă în producţia de serie s-ar putea să asistăm la transformarea bucătăriei într-o veritabilă sală de jocuri.

Pong este unul dintre primele jocuri electronice, aparând oficial din partea ATARI la începutul anilor ’70 şi reprezintă transpunerea redusă la extrem a jocului de tenis. Două linii verticale dispuse pe lateralele ecranului controlate de câte un jucâtor, şi un punct, reprezentând mingea, care se deplasează între cele două. Jocul s-a bucurat de popularitate fiind ani buni cam singurul prezent pe piaţă. Mai mult, a fost instalat şi pe unele televizoare, iar din ce imî amintesc parinţii mei au avut plăcerea de a-l testa. Ce vremuri ar spune ei, ce texturi aş zice eu!

Alături de masa interactivă Pong, Morytz a mai prezentat în cadrul galeriei încă un concept din aceeaşi categorie: roulette table, bazat pe ideea de proiectare a unei imagini cu ajutorul LED-urilor. De această dată este vorba de reproducerea jocului ruletă arhi-cunoscut în cazinouri.

Roulette

Ideile mi se pare geniale şi dacă vor fi puse până la urmă în practică, cu siguranţă că şi alte jocuri for fi transpuse pe diferite suprafeţe plane, poate nu doar pe mese.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News