Razer iPad Pro Keyboard: prima tastatură pentru tablete cu taste mecanice

15.07.2016
Razer iPad Pro Keyboard: prima tastatură pentru tablete cu taste mecanice

Tabletele au scăzut în popularitate în ultimii ani, iar mulţi producători de accesorii pentru acestea au început să limiteze numărul de produse pe care le lansează, însă Razer abia acum intră pe această piaţă cu o tastatură ieşită din comun. Producătorul de periferice pentru gaming lansează în curând o tastatură dedicată seriei de tablete iPad Pro cu taste mecanice, primele de acest gen în format ultra-low-profile.

Întrucât tabletele iPad Pro pot înlocui în anumite cazuri laptop-uri sau PC-uri de birou, cei de la Razer s-au gândit că utilizatorii vor avea nevoie şi de o tastatură de calitate, care să reziste la utilizare intensă şi care să ofere o experienţă de tastare superioară. Tastele mecanice de la Razer sunt bazate pe tehnologia proprietară a companiei şi sunt dispuse pe suprafaţa tastaturii într-un mod natural, foarte apropiat de formatul unei tastaturi de mărime normală. Fiecare tastă în parte se comportă indentic, utilizatorul putând simţi în utilizare punctul în care tastele sunt acţionate, acestea necesitând o forţă de 70g pentru a fi apăsate complet.

Tastatura iPad Pro Keyboard de la Razer este una dintre puţinele modele de acest gen care oferă şi retroiluminare de culoare albă. Aceasta poate fi personalizată cu 20 de niveluri de intensitate, pentru a putea fi folosită în roice condiţii de iluminare. Pentru a ţine tableta într-o poziţie naturală, asemănătoare cu cea a unui laptop, tastatura este echipată cu o balama cu suport integrat, care oferă poziţii naturale pentru utilizatori.

Conform listei de specificaţii tehnice, tastatura oferă 600 de ore de utilizare cu iluminarea oprită şi 10 ore pe nivelul maxim de iluminare. Preţul este unul piperat, însă având în vedere că vorbim despre o tasatură mecanică, era de aşteptat. iPad Pro Keyboard poate fi comandat de pe site-ul Razer la preţul de 190 de euro.

Citeşte şi Razer lansează BlackWidow X, o serie de tastaturi mecanice mai ieftine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult