Razer lansează BlackWidow X, o serie de tastaturi mecanice mai ieftine

25.03.2016

Numele Razer este sinonim cu produse orientate către gameri exigenţi, care oferă performanţă ridicată la un preţ premium. Compania pare să fi găsit însă o soluţie pentru a scădea preţul perifericelor sale de gaming, fără să compromită calitatea, eliminând brizbriz-urile caracteristice acestui gen de produse, lăsând însă doar esenţialul. Primele produse de acest gen sunt tastaturile BlackWidow X, care vin cu aceleaşi componente precum vechile Blackwidow, însă la un preţ mult mai mic.

Primele elemente care au dispărut de pe tastaturile BlackWidow în tranziţia către seria X a fost carcasa metalică de deasupra. Aceasta a fost pur şi simplu eliminată şi nu a fost înlocuită cu nimic altceva. De asemenea, pentru a păstra costul la un nivel cât mai scăzut, port-urile USB pass-through au fost eliminate din design. Diferenţele se opresc însă aici. Tastaturile BlackWidow X vin cu aceleaşi switch-uri mecanice Razer sau Cherry (în funcţie de preferinţa clientului) şi sunt livrate în mai multe variante: cu sau fără LED-uri. Versiunile cu switch-uri Razer sunt puţin mai scumpe, însă compania susţine că fiecare tastă rezistă la 80 de milioane de apăsări.

Citeşte şi: Razer Blade 2016 vine cu performanţă mai bună la un preţ mai mic

Alături de vechile modele BlackWidow de la Razer, seria BlackWidow X va adăuga încă şapte modele în portofoliul de tastaturi ale companiei. Modelele cu switch-uri Razer vor fi BlackWidow X Chroma, BlackWidow X Tourhanent Edition Chroma, BlackWidow X ultimate, Blackwidow X şi BlackWidow X Tournament Edition. Preţurile acestora variază între 70 şi 160 de dolari, în funcţie de dotări (cu sau fără tenkeys, cu sau fără LED-uri). Modelele cu switch-uri Cherry sunt trei la număr şi sunt reprezentate de Razer BlackWidow X Ultimate (80 dolari) şi Razer Blackwidow X Tournament Edition (60 de dolari).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult