Sony prezintă cel mai rapid card SD din lume

22.02.2017
Sony prezintă cel mai rapid card SD din lume

Cu viteze de scriere de până la 299MB/s, cardurile de memorie din seria Sony SF-G sunt optimizate pentru fotografiere în rafală şi înregistrare video 4K.

Sony anunţă cele mai rapide carduri SD din lume, dedicate folosirii împreună cu aparate DSLR profesionale sau camere foto mirrorless compatibile cu standardul UHS-II. Acestea permit golirea într-un timp mai scurt a bufferului de memorie.

Un algoritm dezvoltat de Sony previne descreşterea vitezei de scriere a datelor chiar şi în cazul repetării fotografierii în rafală, îmbunătăţind viteza camerei foto pentru acest tip de fotografie.

O altă caracteristică importantă este viteza de citire de până la 300MB/s. În combinaţie cu un cititor de carduri de memorie, cardurile pot transfera foarte rapid către un calculator volume ridicate de date şi fişiere de dimensiuni mari, contribuind la un flux de lucru mai eficient pentru profesionişti.

Pe măsură ce tot mai mulţi fotografi utilizează fotografierea în rafală a imaginilor cu rezoluţie ridicată şi creşte gradul de adopţie al înregistrărilor 4K cu camere foto DSLR şi mirrorless, nevoia de carduri mai mari, mai rapide şi mai fiabile devine din ce în ce mai evidentă. Cu seria SF-G, demonstrăm încă o dată angajamentul asumat de a oferi o gamă completă de dispozitive media de performanţă superioară pentru fotografii profesionişti şi amatori, maximizând performanţele aparatelor de fotografiat ale acestora”, a declarat Romain Rousseau, European Product Marketing Manager.

Noile carduri SD sunt rezistente la apă şi protejate anti-static, ajutând astfel la păstrarea conţinutului în siguranţă. În condiţii de fotografiere sub presiunea timpului, imaginile pot fi şterse accidental. Cu ajutorul software-ului File rescue, care poate fi descărcat gratuit, utilizatorii pot recupera rapid imaginile sau înregistrările video şterse, inclusiv imagini RAW şi fişiere video 4K în format XAVC-S.

MRW-S1, cel mai rapid cititor de carduri pentru seria SF-G

Concomitent cu seria SF-G, Sony lansează un nou cititor de carduri de memorie. Sony MRW-S1 este prevăzut cu un port USB 3.1 şi permite transferul rapid al unui volum mare de date de la cardurile SD din seria SF-G către un PC.

Noile carduri SD din seria SF-G vor fi disponibile în magazine din luna martie 2017, iar cititorul de carduri MRW-S1 va fi disponibil din aprilie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult