Chrome pentru Android primeşte funcţie de compresie video şi opţiune pentru descărcarea paginilor web

27.09.2016
Chrome pentru Android primeşte funcţie de compresie video şi opţiune pentru descărcarea paginilor web

Google aduce îmbunătăţiri versiunii Chrome pentru Android, oferind noi facilităţi pentru economisirea conexiunii la internet şi lectura paginilor web în modul offline.

Dezvăluite la o conferinţă găzduită în India, îmbunătăţirile aduse în sprijinul creşterii calităţii serviciilor în regiunile cu acoperire slabă la internet vizează browserul Chrome, cât şi magazinul Play Store şi portalul YouTube.

Google Chrome extinde funcţia Data Saver cu suport pentru compresie video, economisind cu până la 67% traficul consumat în mod normal la vizionarea clipurilor MP4, cum sunt cele accesate în portalul YouTube. Mai mult, utilizatorii care accesează internetul folosind conexiuni lente de internet mobil, asigurate prin intermediul reţelelor 2G sau similare, vor putea încărca pagini în browser de până la două ori mai repede, totodată economisind traficul de date cu până la 90%.

Noua funcţie Download, inclusă în versiunea Chrome pentru Android, permite descărcarea integrală a paginilor web (inclusiv video şi poze). Selecţiile făcute sunt descărcate în fundal chiar şi prin conexiuni intermitente la internet, download-ul repornind automat până la finalizare. Paginile păstrate în acest mod sunt deschise în tab-uri separate, navigarea putând continua în modul online după revenirea conexiunii la internet.

Google a optimizat şi funcţionarea aplicaţiei Play Store, incluzând un mod „fast browsing” care pre-încarcă secţiunile populare din magazin folosind reţeaua WiFi. O altă funcţie numită „Wait for Wi-Fi” permite amânarea descărcării unei aplicaţii până când este disponibilă o reţea WiFi, evitând afişarea mesajului de eroare „download failed”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult