Facebook Messenger primeşte reacţii în chat şi tag-uri către prieteni

24.03.2017
Facebook Messenger primeşte reacţii în chat şi tag-uri către prieteni

Facebook a lansat încă un update pentru unul din serviciile sale cele mai populare: Messenger. Aplicaţia de chat pentru mobile beneficiază acum de câteva noi capabilităţi în cadrul discuţiilor private, care au fost testate cu succes în urmă cu câteva săptămâni pe un număr limitat de utilizatori. Se pare că feedback-ul a fost pozitiv, iar acum cu toţii vom putea folosi reacţii şi tag-uri direct în conversaţii private.

Fiecare mesaj din căsuţa de chat beneficiază acum de posibilitatea de a primi reacţii, asemeni celor de pe Facebook. Spre diferenţă de articolele de pe reţeaua de socializare, care beneficiază de propriile pictograme emoji pentru reacţii, în cazul Messenger, vor fi folosite şapte dintre cele mai folosite emoji-uri deja existente. Acestea pot exprima diverse stări şi emoţii (iubire, râs, plâns, etc.), cât şi posibilitatea de a da un like sau un dislike. Mesajele în grupuri de chat vor contoriza numărul pentru fiecare tip de reacţii, iar notificările de pe ecranul de pornire al telefonului va anunţa utilizatorul atunci când primeşte o reacţie în Messenger.

Întrucât ne-am obişnuit foarte mult să folosim tag-urile de tip @[nume] pe majoritatea reţelelor de socializare, Facebook implementează această funcţie direct în Chat. Poţi acum să etichetezi un prieten într-o conversaţie, iar acesta va primi o notificare că a fost menţionat. Acesta poate apoi să se alăture conversaţiei, transformând o discuţie privată într-una de grup.

Update-ul a început lansarea în această dimineaţă şi ar trebui să ajungă pe profilele tuturor utilizatorilor de Facebook Messenger în următoarele câteva zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult