Google Lens este disponibil acum pe toate dispozitivele cu Android

07.03.2018
Google Lens este disponibil acum pe toate dispozitivele cu Android

În afară de faptul că rulează o versiune de Android curat 100% şi că primesc cel mai rapid actualizări software, smartphone-urile din seria Pixel de la Google au acces mai repede la anumite servicii, care abia mai târziu ajung şi pe alte dispozitive. După ce exclusivitatea temporară pentru Google Assistant a expirat, aceasta fiind acum disponibilă pe toate dispozitivele cu Android, a venit vremea pentru Google Lens să poată fi folosită pe orice tip de telefon.

Google Lens este o funcţie din Google Photos care foloseşte serviciile de căutare în timp real pentru a fişa direct pe ecranul telefonului informaţii despre lucrurile pe care camera le detectează. Acestea pot fi nume de străzi, nume de clădiri, informaţii suplimentare despre acestea şi orice altceva poate fi găsit pe servicii precum Google Maps. Practic, Lens oferă un soi de căutare vizuală în timp real, nu foarte diferit de ceea ce alţi producători de smartphone-uri încearcă să aducă cu funcţii precum Bixby Vision de la Samsung sau ThinQ de la LG.

Lansarea Google Lens va fi făcută în valuri sub formă de actualizare pentru aplicaţia Google Photos. Cei care au primit deja actualizarea o pot accesa imediat, în timp ce restul de utilizatori vor trebui să mai aştepte câteva zile.

Google a promis însă şi o versiune pentru iOS a acestei funcţii, care va fi disponibilă în viitorul apropiat. Nu există încă o dată de lansare pentru aceasta, însă cu siguranţă update-ul va veni tot prin intermediul serviciului Google Photos.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult