Skype va oferi posibilitatea de a înregistra apelurile audio şi video după următorul update

20.07.2018
Skype va oferi posibilitatea de a înregistra apelurile audio şi video după următorul update

Atunci când Microsoft a cumpărat Skype, concurenţi din piaţă, care între timp devenit adevăraţi giganţi în domeniul mesageriei, precum WhatsApp şi Facebook Messenger nu păreau o problemă, întrucât ofereau doar servicii de mesagerie text de bază. Se pare însă că între timp acestea (şi multe altele) oferă funcţionalitate de apel prin internet la un nivel similar, aşa că Microsoft încearcă acum să îşi diferenţieze serviciul prin capabilităţi pe care fanii le-au cerut de foarte multă vreme precum înregistrarea apelurilor.

Înregistrarea apelurilor de pe Skype este una dintre funcţiile pe care mulţi utilizatori şi-ar fi dorit-o de multă vreme, între timp fiind dezvoltate aplicaţii separate pe bani care oferă posibilitatea de a înregistra semnalul audio sau video de pe serviciul Microsoft. Odată cu noul update promis pentru sfârşitul lunii iulie, care va adapta interfaţa Skype de pe desktop la una mai apropiată de cea de pe mobil, posibilitatea de a înregistra apelurile va fi integrată pe toate platformele.

Astfel, când cineva porneşte înregistrarea, toţi participanţii la apel vor primi o notificare care îi atenţionează de acest lucru. Înregistrarea finală combină toate fluxurile audio de la fiecare dintre utilizatori, cât şi fluxurile video. Unul dintre concurenţii principali ai Skype, Google Hangouts, a oferit o funcţionalitate similară în urmă cu mai multă vreme, combinând platforma de apeluri video cu capabilităţile de streaming live de pe YouTube pentru a oferi o înregistrare finală direct pe canalul de YouTube al celui care dorea să înregistreze.

În cazul Skype, înregistrările vor rămâne cel mai probabil pe dispozitivul pe care a fost pornită înregistrarea. În ultima vreme, Microsoft a început să experimenteze şi cu aşa numitul „Content Creator mode”, care oferă celor interesaţi de realizarea de podcast-uri sau emisiuni video sau audio live posibilitatea de a folosi Skype alături de aplicaţii de streaming şi înregistrare precum Xplit, Wirecast şi Vmix. Nu este clar cum va funcţiona acest mod de utilizare în noua versiune a aplicaţiei, cu noua interfaţă simplificată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult