Skype

Skype, ajuns la a cincea versiune, permite utilizatorilor sa-si contacteze prietenii de pe Facebook direct din cadrul programului. Se pot folosi toate tipurile de apelare, de la cea platita pe mobil si fix, la ce gratuita Skype-to-skype.

Skype 6

Skype a fost actualizat pentru a beneficia de interfaţa nouă din Windows 8 şi Windows RT şi a actualizat şi versiunile actuale pentru de Windows 7 şi OS X.

Skype 6 vine cu integrarea Microsoft Account şi Facebook, făcându-le viaţa mai uşoară celor care vor să folosească cât mai puţine conturi de autentificare. Odată cu această integrare, modulul de mesagerie text se va integra şi cu conturile prietenilor de pe Windows Live Messenger, Outlook.com sau Hotmail.com, Microsoft integrând astfel produsul care a făcut obiectul uneia dintre cele mai costisitoare achiziţii din istoria sa cu propriile servicii.

Noua versiune Skype oferă şi integrare cu Microsoft Outlook, permiţând iniţierea de apeluri Skype către persoanele din lista de contacte, fără a părăsi interfaţa aplicaţiei.


Skype 5.8

Skype 5.8 ne permite să comunicăm gratuit cu prietenii sau familia, prin apeluri audio/video la calitate Full HD.

Pentru rezultate optime la utilizarea funcţiei de apeluri video avem nevoie de o conexiune la internet cu viteză de minim 2 Mbps şi un webcam cu suport pentru filmare la rezoluţie Full HD. Deoarece tehnologiile utilizate pentru funcţia de compresie video sunt dezvoltate în cooperare cu Logitech, Skype recomandă utilizarea webcam-ului Logitech C920, capabil să asigure compresia hardware a materialului video fără pierderi semnificative de calitate şi cu un impact minim asupra procesorului din sistem.

Suportul pentru apeluri audio/video a fost extins şi către utilizatorii din reţeaua Facebook, indiferent dacă aceştia au sau nu cont de Skype.

Funcţia Group screen sharing ne permite să arătăm conţinutul desktop-ului windows sau fereastra unei aplicaţii deschise către participanţi la sesiunea de videoconferinţă, totul fără întrerupe conexiunea video cu aceştia.

Push to Talk este o altă funcţie nou introdusă, care permite alegerea unei combinaţii de taste pentru iniţierea directă a apelurilor Skype. Astfel putem comunica cu prietenii fără a întrerupe sesiunea de joc pentru a intra în interfaţa clientului Skype.

Skype 5.8 este compatibil cu sistemul de operare Windows şi necesită o conexiune la internet pentru utilziare, respectiv webcam şi microfon.


Skype 5.3

Skype 5.3 este o aplicaţie gratuită, ce poate fi folosită pentru apeluri audio, chat şi sesiuni de videoconferinţă, gratuite între utilizatorii reţelei Skype, sau contra cost dacă dorim să apelăm reţele de telefonie mobilă.

Indiferent locaţia apelată, tarifele sunt foarte competitive şi considerabil mai mici decât în oferta companiilor tradiţionale de telefonie.

Skype poate utiliza şi listele de contacte din programe ca Outlook Express , Microsoft Outlook, GMail, Yahoo Messenger şi Hotmail, astfel încât nu este întodeauna nevoie să furnizăm datele de contact pentru personale cunoscute.

Printre facilităţile oferite de Skype se numără:

 • Suport pentru apeluri audio gratuite către orice utilizator din reţeaua Skype, indiferent de locaţia din lume în care se află
 • Putem iniţia apeluri video, gratuite
 • Discuţiile pot fi purtate cu până la 100 de utilizatori, prin crearea unei camere de chat
 • Putem iniţia apeluri audio către telefoane mobile obişnuite, prin funcţia SkypeOut
 • Putem iniţia sesiuni de teleconferinţă, cu până la patru interlocutori aflaţi în locaţii diferite
 • Aplicaţia oferă compatibilitate cu majoritatea sistemelor firewall, NAT şi routere
 • Comunicaţiile sunt realizate în mod securizat, pentru a preveni interceptarea convorbirilor.

Skype 5.3 pune accentul pe îmbunătăţirea calităţii apelurilor, respectiv o mai bună calitate a imaginii pentru apelurile video iniţiate către dispozitive mobile.

Pentru utilizare în condiţii optime, Skype are nevoie de o conexiune rapidă la internet, un set de căşti cu microfon, respectiv webcam dacă dorim să initiem şi apeluri video.

Cerinţele de sistem includ un procesor la minim 400MHz şi 128MB memorie RAM.

Skype este compatibil cu sistemele de operare Windows XP , 2000, Vista şi Windows 7.


Skype 5.1

Skype este o aplicaţie free extrem de populară, ce poate fi utilizată pentru sesiuni de videoconferinţă, chat şi apeluri audio, realizate gratuit în sistem Skype-to-Skype, sau către reţele de telefonie mobilă, la tarife competitive, indiferent locaţia apelată. Aici poti face download la Skype 5.1.

Skype permite importarea adresei de contacte din programe ca Microsoft Outlook, Outlook Express, GMail, Hotmail şi Yahoo Messenger, pentru utilizarea în cadrul aplicaţiei.

Printre facilităţile oferite de Skype 5.1 se numără:

 • posibilitatea de a iniţia apeluri audio gratuite către orice utilizator din reţeaua Skype, aflat oriunde în lume
 • suport pentru apeluri video gratuite
 • suport pentru camere de chat cu până la 100 de utilizatori
 • suport pentru apeluri telefonice către telefoane mobile obişnuite, prin funcţiaSkypeOut
 • posibilitatea de a iniţia sesiuni audio şi video de discuţii, cu până la patru interlocutori aflaţi în locaţii diferite
 • compatibilitate cu sisteme firewallNAT şi routere
 • apelurile sunt realizate în mod securizat, folosind un sistem de criptare pentru a prevenii interceptarea convorbirilor

 

Pentru a beneficia pe deplin de facilităţile oferite de Skype, avem nevoie de o conexiune cât mai bună la internet, respectiv un set de căşti cu microfon şi webcam, dacă dorim să initiem şi apeluri video.

Configuraţia calculatorului trebuie să conţină cel puţin un procesor la 400MHz şi 128MB memorie RAM. Lista sistemelor de operare suportate cuprinde Windows XP2000Vista şi mai noul Windows 7.

Începând cu Skype Free 5.1 apelurile video sunt iniţiate întodeauna la rezoluţie 640 x 480 pixeli, cu până la 30 de cadre pe secundă, dacă conexiunea la internet o permite.


Skype 5.0

Skype, ajuns la a cincea versiune, permite utilizatorilor sa-si contacteze prietenii de pe Facebook direct din cadrul programului. Se pot folosi toate tipurile de apelare, de la cea platita pe mobil si fix, la ce gratuita Skype-to-Skype.

In afara de suportul pentru Facebook, Skype 5.0 va reface automat convorbirile intrerupte din cauza conexiunii la Internet. De asemenea, noua versiune beneficiaza de imbunatatiri la nivelul interfetei grafice.


Skype 4.2

Skype este o aplicatie care, pentru cei mai multi, nu necesita nicio introducere. Este una dintre cele mai populare aplicatii de apeluri video si chat.

Cea mai noua versiune, Skype 4.2, aduce, printre altele, suport pentru transmisiunile video HD. Pentru ai nevoie, insa, de o camera capabila sa transmita HD.

Tags: