Oglinda retrovizoare inteligentă – acum cu Android şi ecran de 5”

04.07.2013
Oglinda retrovizoare inteligentă - acum cu Android şi ecran de 5”

O oglindă retrovizoare cu ecran integrat nu este o noutate. În ultimii ani au fost introduse mai multe sisteme de acest fel, care să te ajute cu diverse informaţii sau doar că să mergi în marşarier fără teama de-a lovi ceva. În Statele Unite, sistemul On Star este destul de popular. El necesita însă schimbarea oglinzii retrovizoare. Produsul de mai jos se numeşte Shift Android Rear View Mirror şi se aplică peste oglinda din dotare. În jumătatea sa stângă se află un ecran de 5” cu rezoluţia de 800×480 pixeli. Ea nu este mare, însă este suficientă pentru a afişa clar diverse informaţii. Alimentarea se face de la brichetă, însă a fost integrată şi o baterie de 500 mAh.

Oglinda inteligentă Shift

Onglida retrovizoare Shift rulează sistemul de operare Android 4.0. Facilităţile oferite sunt foarte interesante. În primul rând, oglinda include un modul GPS, ceea ce înseamnă că poate fi instalată o aplicaţie de navigaţie şi rulată în timp ce mergeţi cu maşina. Din păcate, pentru acces la Interet este necesară conectarea la un smartphone prin Bluetooth. Conexiunea WiFi nu este menţionată, iar oglinda, probabil din raţiuni de preţ, nu include un modul GSM. Pentru că nu este bine să vorbim cu telefonul la ureche în maşină, oglinda Shift este livrată cu un headset Bluetooth detaşabil. Atunci când îl fixaţi la loc pe oglindă, el se încarcă automat.

Ecran de 5”, Android 4.0, headset Bluetooth şi cameră video

Dacă vă cumpăraţi oglinda de mai sus, nu veţi avea nevoie de încă o cameră video pentru maşină. Oglinda dispune de o cameră ce filmează HD şi poate fi rotită în orice direcţie. O aplicaţie gratuită din Google Play o poate transforma în cameră de filmare din maşină, clipurile fiind stocate pe un card microSD. Oglinda inteligentă Shift are un preţ de aproximativ 235 $ şi poate fi găsită pe unele site-uri ce comercializează produse electronice din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News