BREXIT. Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE. Primele reacţii din sectorul tehnologic

24.06.2016
BREXIT. Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE. Primele reacţii din sectorul tehnologic
BREXIT. Ceva ce părea de neimaginat în urmă cu câţiva ani, ieşirea Marii Britanii din UE, este pe cale să se întâmple. Ţara, care este un important centru pentru multe companii din sectorul IT&C, ar putea pierde multe investiţii în acest dmeniu, deoarece majoritatea liderilor din sector au fost în favoarea rămânerii în blocul comunitar. Un sondaj arată că 87% dintre cei care lucrează în sectorul hi-tech din Marea Britanie au susţinut rămânerea în Uniune. 
 
Acum, după ce tabăra „Leave” a câştigat cu aproape 52%, au apărut primele reacţii din partea liderilor de companii din sectorul IT. Unul dintre aceştia, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat pentru Business Insider: „Tot acest lucru este un rahat. Să mă ia dracu!”. 
 
Citeşte şi: „Beam me up, Scotty!”. Rusia vrea să inventeze teleportarea până în 2035
 
Martin Mignot, partenere la Index Ventures, o companie care investeşte în startup-uri IT din Europa aflate în primele faze de dezvoltare, a fost printre primii care au avut o reacţie pe Twitter. „Vom continua să investim în UK şi UE. Ne place sau nu, tehnologia nu are graniţe”, a scris el. 
 
Husayn Kassai, directorul executiv al startup-ului Ofido, bazat în Londra, a declarat: „Există multă incertitudine în jur, dar este sigur faptul că acestea sunt veşti proaste pentru industria tehnologică. S-au dus speranţele pentru o piaţă digitală unică şi vor fi semne de întrebare în ceea ce priveşte poziţia Londrei ca un puternic centru financiar şi tehnologic”.
 
 
„Să nu facem greşeli, veştile din această dimineaţă sunt cutremurătoare. Este dezamăgitor faptul că ne aflăm în această situaţie şi nu există dubii în ceea ce priveşte faptul că săptămânile care urmează vor fi turbulente din multe motive diferite”, a declarat Debbie Wosskow, directorul executiv al Love Home Swap. 
 
Înainte de referendumul pentru Brexit, companii uriaşe, precum HP sau IBM, au îndemnat cetăţenii britanici să voteze pentru rămânerea ţării în UE. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult