Samsung a deschis cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume în India

12.07.2018
Samsung a deschis cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume în India

Samsung are acum cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume. Aceasta a fost deschisă în oraşul Noida din India, planul fiind ca noua fabrică să dubleze numărul de dispozitive pe care compania le produce. Desigur, aici nu vor fi realizate exclusiv smartphone-uri, ci şi alte dispozitive inteligente şi chiar electrocasnice în viitor. Având în vedere că cererea de dispozitive a început să scadă în restul lumii, India pare să fie o piaţă „de viitor”.

Fabrica din Noida ar trebui să crească numărul de dispozitive mobile Samsung de la 67 de milioane în prezent la 120 de milioane. Deja aproximativ 10% din producţia de dispozitive ale companiei coreene era realizată în India într-o altă fabrică, mult mai mică. Cu această ocazie, numărul de unităţi produse s-ar putea dubla în următorii trei ani. Fabrica nu este o mişcare strategică doar pentru acces mai uşor la piaţa din India, ci va asigura şi costuri mai mici pentru livrarea de dispozitive în ţările din jur.

Samsung este deja cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, fiind pe primul loc în vânzări de foarte multă vreme, locul doi fiind ocupat alternativ de către Apple şi Huawei în ultimii ani. Cu o producţie de dispozitive atât de mare, este curios să vedem dacă există şi destulă cerere pentru atâtea dispozitive mobile Samsung în piaţă, mai ales când luăm în considerare că gama mid-range oferă acum foarte multe opţiuni competente la preţuri avantajoase.

Probabil că nici gama de dispozitive high-end nu va primi o creştere prea mare a volumului de producţie, întrucât Galaxy S8 şi S9 au marcat un declin în numărul de vânzări faţă de generaţia S7, iar Galaxy Note9 nu pare să fie extrem de diferit faţă de modelul de anul trecut.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult