Sony anunţă depăşirea pragului de 70 de milioane utilizatori unici activi lunar în PlayStation Network

25.05.2017
Sony anunţă depăşirea pragului de 70 de milioane utilizatori unici activi lunar în PlayStation Network

Sony Interactive Entertainment (SIE) publicat cu ocazia evenimentului Sony Investor Day 2017 rezultatele financiare pentru anul fiscal 2016, cât şi noi detalii despre planurile companiei pentru perioada următoare.

Anul fiscal încheiat a coincis cu lansarea pe piaţă a PlayStation 4 Slim şi PlayStation 4 Pro, completând ecosistemul actualei generaţii de console Sony. Mai mult, compania pătrunde pentru prima dată în sfera produselor de realitate virtuală cu PlayStation VR, pentru care mai mult de 230 de dezvoltatori de jocuri lucrează la crearea cât mai multor titluri, librăria curentă numărând deja peste 100 de jocuri.

Expansiunea ecosistemului PlayStation a influenţat numărul de utilizatori unici activi lunar ai serviciilor PlayStation Network, depăşind la data de 23 mai pragul de 70 de milioane, dintre care 24,5 milioane sunt abonaţi ai serviciului PlayStation Plus, cu 27% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

În ce priveşte numărul de unităţi PlayStation 4 vândute şi distribuite către retaileri la nivel mondial, compania estimează că va ajunge la 78 de milioane de console până la sfârşitul anului fiscal curent, care se va încheia în luna martie 2018.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult