Apple brevetează camera foto dual-senzor, pentru poze de mai bună calitate

24.07.2013
Apple brevetează camera foto dual-senzor, pentru poze de mai bună calitate

Apple a brevetat o tehnologie interesantă, aplicabilă camerei foto instalată pe telefoanele din seria iPhone. Invenţia ar putea facilita obţinerea unor poze de mai bună calitate în condiţii de luminozitate redusă, corectând zgomotul de fundal şi multe din defectele specifice camerelor foto instalate pe telefoane mobile.

Apple brevetează camera foto dual-senzor, pentru poze de mai bună calitate

Potrivit descrierii ataşată brevetului Apple, camera foto instalată pe generaţiile viitoare de telefoane iPhone ar putea găzdui doi senzori de imagine în loc de unul singur. Pozele obţinute simultan de către cei doi senzori optici ar urma să fie contopite într-o imagine finală de şi mai bună calitate, apelând la un algoritm de procesare avansat, capabil să aleagă din cele două instantanee numai porţiunile superioare calitativ. În acest mod este posibilă compensarea detaliilor ratate de unul din senzori folosind detalii captate de cel de-al doilea.

Algoritmul ce presupune echilibrarea statistică a celor două imagini va permite anularea detaliilor false (zgomot de fundal) care nu apar simultan în ambele imagini, dar şi o ajustare mai precisă a parametrilor de captură: balans de alb, expunere şi alte reglaje.

Camera foto dual-senzor - imperfecţiunile din imagine sunt eliminate cu ajutorul unui procedeu de interpolare

Chiar dacă nu reprezintă o noutate pentru industrie, introducerea camerelor foto dual-senzor în construcţia telefoanelor mobile nu poate fi decât o veste bună pentru fanii Apple. Însă rămâne de văzut dacă Apple chiar va alege să profite de noua tehnologie implementând-o într-un produs viitor, sau va folosi brevetul ca pe o piedică împotriva apariţiei unor soluţii similare în produsele companiilor rivale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult