UPDATE: Olympus OM-D E-M5 – noul Micro Four Thirds retro

29.05.2012
UPDATE: Olympus OM-D E-M5 - noul Micro Four Thirds retro

UPDATE: Aparatul foto Olympus OM-D E-M5 este disponibil de astăzi în ţara noastră prin intermediul magazinului F64.ro. Preţul pentru body este de 5.000 lei, iar kit-ul cu obiectiv 12-50 mm costă 6.000 lei.


Olympus a aunţat o nouă serie de aparate foto Micro Four Thirds. Seria PEN anterioară a fost inspirată de aparatele lansate de producătorul japonez în anii ’50-’60. Noua serie OM-D preia elemente de design ale seriei OM de SLR-uri din anii ’70. Aproape că suntem păcăliţi de zona de deasupra aparatului. Acolo nu se găseşte o pentaprismă, ci un ocular electronic cu 1,44 megapixeli. Senzorul Four Thirds al aparatului are acum o rezoluţie mai mare decât aparatele din gama PEN. Producătorul a făcut trecerea de la 12 MP la 16,1 MP. Stabilizarea imaginii se face prin deplasarea senzorului pe cinci axe.

Olympus OM-D E-M5 - un design retro pronunuţat

Olympus OM-D E-M5 este numele primului model din serie. El are un design retro pronunţat, însă lucrurile se schimbă când ne uităm în partea din spate. Sub ocular găsim un ecran de 3″ OLED, sensibil la atingere şi rabatabil, cu 610.000 pixeli. Protecţia la praf şi stropire oferită de DSLR-ul de top Olympus E-5 este preluată şi de OM-D E-M5. Body-ul din aliaj de magneziu cântăreşte 425 g şi are o grosime de 43 mm.

Olympus OM-D E-M5 - ecranul OLED rabatabil

Pentru a demonstra că aparatul foto se adresează profesioniştilor, Olympus a inclus în lista de accesorii un grip cu baterie. Acesta adaugă aparatului un grip mai mare decât cel al carcasei. Grip-ul opţional include rotiţa cu modurile de fotografiere şi două butoane personalizabile. Olympus se laudă cu cel mai rapid sistem de focalizare automată de la aparatele foto mirrorless. Aceste permite inclusiv urmărirea 3D a subiectului şi funcţionează până la viteze de fotografiere de 4,2 fps.

Olympus OM-D E-M5 - butoanele şi rotiţele din partea superioară

Body-ul lui Olympus OM-D E-M5 va costa peste ocean aproximativ 1.000 $, atunci când va intra pe piaţă în luna aprilie. Vor fi disponibile şi două kit-uri, cu obiectivele 14-42 mm F3.5-5.6 şi 12-50 mm F3.5-6.3, preţurile lor fiind de 1.100 $ şi respectiv 1.300 $.

Olympus OM-D E-M5 - blitz-ul compact din pachet

Olympus OM-D E-M5 cu grip-ul ataşat

Olympus OM-D E-M5 cu ecranul rabatat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News