Ce se întâmplă dacă iei o cameră video 360 în cel mai „periculos” rollercoaster din lume

06.07.2018
Ce se întâmplă dacă iei o cameră video 360 în cel mai „periculos” rollercoaster din lume

Ce se întâmplă dacă iei o cameră GoPro Fusion care filmează la 360 de grade în parcul de distracţii Six Flags? Asta a vrut să afle şi Jeb Corliss, care a filmat întreaga sa experienţă în caruselul Goliath, unul dintre cele mai mari şi mai rapide puncte de atracţie din lume (caruselul poate ajunge la viteze de 150 km/h şi are o înălţime maximă de 91 m).

În loc să transforme clipul într-un material video la 360 de grade pe care să îl poţi explora folosind mouse-ul, poziţia telefonului, sau alături de o pereche de ochelari VR, Corliss a decis să lase materialul intact, fără să îl modifice. Rezultatul este cel puţin ameţitor, anumite momente putând să îţi inducă rău de mişcare din cauza modului nenatural în care materialul este redat.

Poţi vedea în acelaşi timp atât vagonul trenuleţului, cât şi întreaga şină, atât din direcţia din care vine, cât şi în direcţia în care se duce. Dintr-un punct de vedere, acest material este cu adevărat hipnotizant, demonstrând încă odată că încă există spaţiu pentru inovaţie în domeniul capturii video.

Clipul a devenit viral pe internet la scurt timp după publicarea pe contul de YouTube al lui Jeb Corliss, strângând 350.000 de vizualizări în mai puţin de o săptămână. Acest număr va creşte în următoarele zile cu siguranţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult