Un bărbat a aflat că poza cumpărată cu 2 dolari valorează milioane de dolari

03.08.2020
Un bărbat a aflat că poza cumpărată cu 2 dolari valorează milioane de dolari

Un bărbat a cumpărat trei poze vechi dintr-un magazin de antichităţi în 2010. Randy Guijarro a plătit 2 dolari pe acestea. Una dintre ele i-a atras ulterior atenţia, deoarece i s-a părut că în ea apare celebrul Billy the Kid. S-a aflat ulterior că acest lucru era adevărat, iar imaginea, a doua cu Billy autentificată, valorează milioane de dolari.

Prima fotografie autentificată în care apare celebrul personaj din Vestul Sălbatic, făcută în 1880, s-a vândut la licitaţie pentru 2,3 milioane de dolari.

În fotografia deţinută de Guijarro apare Billy alături de membri din banda lui, numită The Regulaters. A fost făcută la o nuntă în vara anului 1878.

Citește și: Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit

Pe numele adevărat William Henry Bonney, Billy the Kid a dust o viaţă plină de violenţă în Vestul Sălbatic. A ucis pentru prima dată un om în adolescenţă. Era un bărbat care îi insultase mama.

La şaisprezece ani a fost închis pentru furt, a evadat şi a devenit hoţ de vite în Arizona. Billy a fost ucis în 1881 de către şeriful Pat Garrett în Fort Sumner.

A cumpărat un tablou pentru că i-a plăcut rama şi a ajuns milionar

Întâmplarea ne aduce aminte de una similară. Un bărbat din Pennsylvania a cumpărat de la un târg de vechituri un tablou. L-a luat nu pentru că i-a plăcut pictura, ci pentru ramă. Când a tăiat pânza, a dat în spatele ei de o hârtie veche. S-a constatat că aceasta era una dintre cele 24 de copii originale ale Declaraţiei de Independenţă a SUA.

Documentul a fost vândut la licitaţie cu 2,4 milioane de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult