Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit

07.08.2020
Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit

Un bărbat a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, monede în valoare de peste 130.000 de dolari în spatele barului la care merge frecvent.

Luke Mahoney, în vârstă de 40 de ani, a găsit peste 1.000 de monede de argint în spatele barului The Lindsey Rose, din Lindsey, Suffolk.

Bărbatul, tată a trei copii, a declarat că aceasta este cea mai mare comoară descoperită de el până acum. Mahoney deține un magazin de detectoare de metale, Joan Allen Electronics.

Antreprenorul a făcut descoperirea la scurt timp după ce a fost la bar pentru a mânca și bea ceva. „Imediat am auzit semnalul și am dat peste această monedă cu Carol I. Apoi am auzit un alt semnal, apoi altul. (Monedele – n.e.) Erau peste tot”, a declarat el, citat de BBC.

Un detector de metale „unic”

Monedele provin din secolele 16 și 17. Nigel Mills, un expert în monede vechi, crede că cele descoperite de Mahoney se pot vinde cu cel puțin 100.000 de lire sterline (130.000 de dolari) la licitație. Potrivit istoricilor, cel mai probabil monedele au fost ascunse în pământ de un nobil în timpul Războiului Civil Englez (1642 – 1651).

Bărbatul susține că succesul lui se datorează detectorului de metale „unic” pe care îl folosește, un model Minelab Equinox 800. El este convins că alte dispozitive de acest fel nu ar fi detectat monedele. Pe Amazon.de, detectorul respectiv costă aproximativ 1.000 de euro.

Minelab Equinox 800

Mahoney va trebui să împartă, cel mai probabil, profitul cu prietenii lui Charlie și James Buckle, care dețin barul și terenul pe care a fost descoperită comoara.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult