Toshiba lansează un nou model de hard disk cu fiabilitate crescută, oferind 8TB spaţiu de stocare

15.04.2017
Toshiba lansează un nou model de hard disk cu fiabilitate crescută, oferind 8TB spaţiu de stocare

Creat pentru sisteme server, echipamente de stocare în reţea şi supraveghere, Toshiba MG05ACA este echipat cu 128 MB  cache DRAM şi oferă 8TB spaţiu de stocare accesibil la viteze de până la 220 MB/s.

Pentru protecţie suplimentară a datelor, memoria cache de 128 MB este secondată cu o cantitate similară de memorie NAND non-volatilă, activată în cazul deconectării neaşteptate a alimentării pentru a reţine datele ce nu au putut fi transferate integral pe hard disk.

Capacitatea de 8 TB spaţiu de stocare este obţinută folosind platane cu tehnologie PMR (perpendicular magnetic recording) funcţionând în atmosferă de heliu (gaz inert mai puţin dens decât aerul atmosferic) pentru eficientizarea consumului de energie şi obţinerea unor temperaturi de funcţionare mai reduse.

Mai rezistent decât produsele similare pentru PC-uri desktop, noul hard disk Toshiba include tehnologii pentru compensarea vibraţiilor ce pot apărea în sistemele de tip server şi un mecanism special pentru fixarea platanelor. Dispozitivul proiectat pentru regim de funcţionare continuu este certificat pentru lucrul cu până la 550 TB trafic de date anual şi are parte de garanţie 5 ani.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult