Bill Gates are puterea să oprească un uragan! [UPDATE]

Update: Proiectul lui Bill Gates de a opri uraganele cu ajutorul unor pompe gigantice care să răcească apa de la suprafaţă capată contur. Cercetătorii au confirmat teoria şi au realizat un videoclip în care ni se arată cum vor funcţiona aceste pompe.

Bill Gates s-a retras de la timona Microsoft de ceva vreme, însă nu vă imaginaţi că acum duce o viaţă de pustnic. La averea pe care o deţine (40.000.000.000 $), îşi permite să controleze chiar şi furia dezlănţuită a naturii. Nu singur, ci ajutat de câţiva colaboratori cu care speră să potolească uraganele devastatoare (gen Katrina) ce se abat asupra Statelor Unite.

Ideea pare cel puţin ciudată şi poate doar un fizician ne va lămuri asupra ei - Bill Gates şi colaboratorii au de gând să construiască nişte canale tubulare gigantice pe care să le amplaseze în oceanul Atlantic. Acestea vor drena apa caldă de la suprafaţă şi vor pompa apa rece din adâncuri, diminuând puterea de impact a unui uragan. Celor care doresc să înţeleagă principiul, le punem la dispoziţie un material amplu în care se explică exact ce şi cum se petrece. Pentru noi, important este scopul în sine şi mai ales rezultatul.

Investiţia lui Bill Gates va fi amortizată din banii cetăţenilor care trăiesc în zonele de coastă, cele mai afectate de uragane. Mai exact, banii vor veni din asigurări. Până să fie pus în practică, proiectul trebuie patentat.

Bill Gates poate opri un uragan

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat