Bill Gates nu foloseşte un smartphone cu Windows

26.09.2017
Bill Gates nu foloseşte un smartphone cu Windows
Faptul că Windows Mobile este un sistem de operare aproape mort nu mai este un secret pentru nimeni. Dar te-ai aştepta ca măcar Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, să folosească sistemul de operare până la sfârşit. Nu este cazul. Într-un interviu acordat Fox News, în care a discutat despre activităţile fundaţiei Bill and Melinda Gates, miliardarul a oferit şi câteva detalii despre dispozitivele pe care le foloseşte zi de zi. 
 
Se ştie că Gates are o aversiune faţă de produsele Apple. De aceea, el a declarat că a trecut recent pe Android. Ce model de smartphone foloseşte exact nu ştim, dar este posibil să fie vorba de un terminal Samsung. Gates a spus că telefonul „are mult software Microsoft în el”. Microsoft şi gigantul sud-coreean au încheiat un parteneriat prin care aplicaţii şi servicii Microsoft, precum cele Office sau OneDrive, vin preinstalate pe terminalele companiei. Există chiar şi o ediţie Microsoft a Galaxy S8. Gates a mai spus şi că foloseşte, bineînţeles, PC-uri cu Windows 10.
 
Bill Gates a fost preşedintele consiliului director al Microsoft până în 2014, iar acum este consilier pe probleme de tehnologie al actualului lider al companiei. 

Este posibil ca Microsoft să mai „atace” o dată piaţa de smartphone-uri. În noiembrie 2016, actualul director executiv al companiei, Satya Nadella, declara: „Microsoft va continua să fie pe piaţa de telefoane, dar nu cum este definită ea astăzi de liderii actuali”. El a lăsat să se înţeleagă că proiectul la care lucrează compania (posibil Surface Phone?) merge pe ideea de telefon care poate fi transformat în PC, la nevoie. Se zvoneşte că Windows 10 Mobile va primi suport pentru procesoare x86, care le va permite terminalelor mobile care sunt echipate cu acestea să ruleze aplicaţii Windows standard.

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult