Cea mai mică felicitare de Crăciun a fost creată de cercetătorii din Marea Britanie. Încap 200 de milioane de exemplare într-un timbru poştal

18.12.2017
Cea mai mică felicitare de Crăciun a fost creată de cercetătorii din Marea Britanie. Încap 200 de milioane de exemplare într-un timbru poştal

Cea mai mică felicitare de Crăciun din lume a fost creată de cercetătorii din Marea Britanie, care spun că 200 de milioane de exemplare ale acesteia ar încăpea pe suprafaţa unui timbru poştal clasic, informează Mediafax.

Felicitarea, creată de National Physical Laboratory (NPL), are dimensiuni de 15 x 20 micrometri. Un micrometru este a milioana parte dintr-un metru.

Felicitarea este creată dintr-un tip de silicon acoperit cu platină şi a fost ilustrată cu ajutorul laserului. Pe ea au fost inscripţionate silueta unui om de zăpadă şi cuvintele „Sărbători fericite”.

Unul dintre inventatorii felicitării, profesorul David Cox, care a creat-o împreună cu profesorul Kin Mingard, a spus că tehnologia folosită are utilizări mai practice.

Astfel, instrumentele utilizate la crearea felicitării sunt folosite de obicei pentru a măsura dimensiunea unor elemente foarte mici din anumite materiale şi pot sta la baza conceperii unor noi tipuri de baterii şi semiconductori, a spus Cox.

NPL a anunţat că felicitarea de Crăciun care a stabilit recordul anterior avea dimensiuni de 200 x 209 micrometri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult