China transformă cuptorul cu microunde în armă non-letală capabilă să provoace dureri insuportabile

29.12.2014
China transformă cuptorul cu microunde în armă non-letală capabilă să provoace dureri insuportabile

Instalat deasupra unui camion militar, dispozitivul botezat Poly WB-1 conţine o versiune modificată a magnetronului folosit pentru încălzirea rapidă a alimentelor în cuptorul cu microunde.

Ajutat cu o antenă deflectoare, dispozitivul poate transmite un fascicul de unde radio cu intensitate redusă la distanţe de până la 1Km. Fasciculul cu lungime de undă de ordinul milimetrilor poate penetra doar straturile superioare ale pielii, suficient pentru a induce dureri insuportabile şi senzaţie de arsură.

Poly WB-1

Prezentată drept armă neletală, Poly WB-1 ar putea fi folosită de autorităţi pentru dispersarea mulţimilor de protestatari şi incapacitarea trupelor de soldaţi pe câmpul de bătălie, stopând astfel conflictele armate fără a recurge la arme letale. Aparent, dispozitivul prea voluminos pentru a fi inclus în recuzita trupelor de ordine va fi instalat doar pe vehicule blindate ale armatei, complementând tradiţionalele tunuri cu apă sub presiune şi arsenalul de gaze lacrimogene.

Un dispozitiv similar numit Raytheon Active Denial System a mai fost testat şi în Statele Unite în anul 2007 ca mijloc pentru controlul mulţimilor, însă a fost abandonat în cele din urmă din cauza unor limitări de ordin tehnic. Aparent, prototipul creat necesita 18 ore pentru a porni şi avea un consum uriaş de combustibil la funcţionarea în regim de aşteptare.

Probabil, publicitatea negativă şi tema autorităţilor faţă de reacţia opiniei publice este de ajuns deocamdată pentru a descuraja folosirea unei astfel de arme, existenta sa în arsenalul Chinei servind doar ca factor de intimidare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult