Donald Trump foloseşte un iPhone, dar are acces pe telefon la o singură aplicaţie

Donal Trump, preşedintele SUA, foloseşte un iPhone, dar singura aplicaţie la care are acces pe dispozitiv este Twitter, potrivit New York Times. Pe smartphone-ul prezidenţial a fost restricţionat, din motive de securitate, accesul chiar şi la aplicaţiile care vin preinstalate în sistemul de operare, precum browserul Safari, Camera sau Siri.

 

Trump a început să folosească smartphone-ul Apple la începutul acestui an. Înainte avea un Samsung Galaxy S3.

 

Sistemul de operare dezvoltat de Apple, iOS, permite restricţionarea accesului la anumite aplicaţii de la Settings > General > Restrictions. Acolo pot fi blocate aplicaţii precum FaceTime, iTunes sau Podcasts. Totuşi, potrivit John Gruber, un blogger specializat pe compania Apple, aceasta nu este singura modalitate prin care responsabilii cu securitatea preşedintelui i-au securizat telefonul. Aceştia folosesc un software special, numit MDM, prin care pot face modificări de la distanţă în setările telefonului „celui mai puternic om din lume”.

Legat de această situaţie, fostul preşedinte Barack Obama glumea despre telefonul lui: „Este un telefon minunat, operă de artă, dar nu face poze, nu poţi trimite mesaje şi nu poţi asculta muzică pe el”.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat