Glowforge, imprimanta cu laser care taie şi gravează în orice material

25.09.2015

De mărimea unei imprimante multifuncţionale pentru birou, Glowforge înlocuieşte cartuşul de cerneală cu un laser foarte puternic, capabil să decupeze şi inscripţioneze aproape orice material de prin gospodărie.

Cu preţ începând de la 1995 dolari, dispozitivul trebuie doar plasat lângă o fereastră pentru a elimina fumul şi mirosul. Opţional, poate fi achiziţionat şi un filtru de aer care rezolvă această problemă, ridicând însă costul de achiziţie la 2495 dolari. În rest, nu ai nevoie de cartuş cu cerneală, materia primă putând fi orice bucată de carton sau lemn de prin casă.

Dacă modelul standard include un laser de Clasă I, capabil să taie hârtie şi să graveze diverse modele în lemn, alternativa Glowforge Pro introduce un laser de Clasă IV mult mai puternic, în preajma căruia va trebui să porţi ochelari de protecţie speciali. Cu preţ de 3995 dolari, modelul Glowforge Pro poate tăia materiale cu lăţime de până la 51 cm şi oricât de lungi.

Spre deosebire de o imprimantă 3D convenţională, Glowforge nu oferă direct produsul finit, machetele tridimensionale necesitând asamblare prin lipirea manuală a fiecărui strat decupat din materialul de bază.

În schimb, dispozitivul poate fi utilizat pentru personalizarea rapidă a articolelor din piele şi alte suprafeţe sensibile la raza laser foarte intensă.

Glowforge, imprimanta cu laser care taie şi gravează în orice material

Potrivit companiei producătoare, primele exemplare Glowforge vor putea fi livrate începând cu luna decembrie, producţia la scară largă urmând să demareze la începutul anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult