Maşina zburătoare AeroMobil va debuta în Austria

Maşina zburătoare AeroMobil va debuta în Austria

Încă de la începutul secolului 20 oamenii au visat la maşini zburătoare. De-a lungul timpului au fost realizate tot felul de concepte şi prototipuri, însă nimic nu s-a concretizat într-o soluţie eficientă şi sigură de transport. Compania de origine slovacă AeroMobil doreşte să schimbe acest lucru şi va prezenta la Festivalul Inovatorilor din Austria cel de-al treilea prototip al propriei maşini zburătoare.

Deşi este prezentată ca o maşină zburătoare, vehiculul seamănă mai degrabă cu un avion de mici dimensiuni sau cu un planor care abordeaza un design futurist. Ce face această invenţie o maşină este faptul că şoferul are opţiunea de a alege calea pe care să conducă. Fie conduce pe şosea, fie alege să zboare pe deasupra acesteia, deşi nu suntem siguri că este legal să decolezi de pe un drum public.

Aeronava poate găzdui două persoane, iar atunci când nu zboară, aripile se strâng şi se ascund în spatele pasagerilor. Conform AeroMobil, motorul este unul obişnuit de maşină, ceea ce înseamnă că funcţionează cu benzină şi nu cu alt combustibil mai puternic precum kerosenul. Motorizarea este realizată de compania Rotax şi funcţionează cu benzină cu cifra octanică 91. Conform companiei, maşina va putea zbura pe o distanţă de 700 de km cu un rezervor plin şi poate fi condusă pe şosea aproximativ 870 de km.

Invenţia va fi prezentată public pe 29 octombrie, însă nu există informaţii despre transformarea acestui concept într-un produs destinat consumatorilor. Este posibil ca maşina zburătoare să nu vină atât de curând, în ciuda faptului că noua creaţie AeroMobil este în stadiu funcţional. Am fi mai curioşi să aflăm legalitatea utilizării unui asemenea vehicul, cât şi preţul său.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult