Portavionul USS Abraham Lincoln virează la viteză maximă, în cadrul unor teste pe mare

21.06.2017

Din când în când navele militare aflate deja în serviciu sunt supuse unor teste exhaustive, mai ales după ce au trecut prin programe de modernizare.

 

Prin astfel de teste a trecut recent şi portavionul USS Abraham Lincoln, din clasa Nimitz. În ciuda dimensiunilor spectaculoase, nava cu o greutate de peste 100.000 de tone este destul de agilă, după cum se vede în clipul ataşat. Lincoln face câteva viraje la viteză maximă (aproximativ 56 Km/h).

Portavionul a intrat în serviciul US Navy în 1989. USS Abraham Lincoln este un mic oraş plututor. Are o lungime de 333 de metri, peste 5.600 de oameni la bord şi transportă 90 de avioane şi elicoptere.

 

Nu se ştie cum acest clip a ajuns pe internet. De obicei astfel de filmări, din timpul testelor, nu sunt făcute publice de către US Navy, pentru ca inamicii să nu ştie capabilităţile exacte ale navelor. 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult